• 2024 04 25

Öt vagy hat magyar indulhat az idei cselgáncs World Masters-en

Év végi szupertorna Kuangcsouban

Az oszakai Grand Slam tornán csak két magyar indult, de a legtöbb hazai cselgáncsozónak nem volt kiemelten fontos az a viadal. De az év végi szupertorna annál is inkább, hiszen egy jó helyezéssel mindenki megerősítheti világranglistás helyezését. Ami alapján a tokiói olimpiára is kvalifikálnak majd a legjobbak.

Tóth Krisztián például harmadik helyen áll az aktuális ranglistán, így nemcsak, hogy ott lehet majd a kínai városban december közepén, hanem könnyebb sorsolást is kaphat.

Az év végi World Mastersre minden súlycsoportból a világranglista első tizenhat helyezettje kap automatikusan indulási jogot. Ez jelen pillanatban öt magyar dzsúdósra igaz. A már említett Tóth Krisztián (90 kg 3.), Cirjenics Miklós (100 kg, 8.), Csernoviczki Éva (48 kg, 8.), Pupp Réka (52 kg, 14.) és Karakas Hedvig (57 kg, 15.) már biztosan ott lehet Kuangcsouban!

A hatodik pedig Gercsák Szabina lehet a 70 kilogrammos hölgyek között, hogyha a pletykák igazak és a japánok és a hollandok valóban nem nevezték a jogosult indulójukat. 

A Mesterek Tornáját december 15-én és 16-án rendezik meg, 294 ezer dolláros pénzdíjazással és ami talán még a pénznél is fontosabb, hogy a verseny után kapott pontok majdnem világbajnokiak. Így, aki itt jól szerepel, újabb nagy lépést tehet meg a tokiói olimpia felé vezető úton.