• 2024 03 29

Váltás a sikeres ifjúsági olimpia után

Párt cserél a Hajós Stréli kettős

Továbbra is profi mentalitással dolgozik a Sportröplabdázásért SE csapata. Bár külföldön bevett szokás, hazánkban szokatlan fordulatnak számít, ha két sikeres kettős párt cserél. Hajós Artúr és Benkő Balázs azonban most úgy döntött, új kihívások elé néz, és új felállásban, együtt fognak készülni, és versenyezni a következő szezonban a felnőtt versenyeken.

A változás hozta újdonság új embereket kíván, új készségek fejlesztése mellett, továbbra is profi mentalitás jellemzi a két utánpótláspárost. „Mindig is sajnáltam, hogy Magyarországon nem bevett szokás, hogy a párosok cserélődnek egymás közt, pedig külföldön nagyon gyakori. Régóta vágytam arra, hogy a holtszezonokban kipróbáljam magamat egy másik párral, és megtapasztaljam, hogy versenyhelyzetben milyen mással játszani. Eddig mindig fix párom volt, annak ellenére, hogy játszottunk néha másik két emberrel is. Szerintem így lehet megtalálni a legjobb és a legsikeresebb csapatokat” – mondta Hajós Artúr, aki a november végi szlovén versenyen már az új felállásban, Benkő Balázzsal lép pályára.

A ljubljanai World Tour-versenyen már Oláh Botonddal indulok. Szerencsénk van, hiszen mindannyian a Strandröplabdázásért SE-ben sportolunk, így egyesületet sem kellett váltanunk, továbbra is mind a négyen közösen edzünk. Elfogadtam Artúr döntését, így ebben a szezonban Botival készülünk a felnőtt versenyekre. Tisztában vagyunk vele, hogy a két alacsonyabb játékos útjai hosszabb távon szétválhatnak, azonban most, csak a felkészülésre koncentrálunk, komoly célokat kitűzve magunk elé!” – bizakodott Stréli Bence. A döntést eleinte a fiúk edzője, Buday Balázs is meglepetten fogadta, de látva a srácok elszántságát és határozottságát, elfogadta azt. „Nagyon sokat beszélgettem az edzőnkkel, Baluval és alaposan átrágtuk ezt a témát. Nagyon szeretem benne, hogy minket teljes mértékben profiként kezel, és már a legelején a beszélgetésünknek leszögezte, hogy ő nem fog beleszólni a döntésünkbe"- mondta Hajós Artúr.