• 2024 04 25

Megszorították az Európa-bajnokokat

Részsikerek Linzben

Részsikereket ugyan arattak a mieink a linzi World Tour-verseny csütörtöki játéknapján, de már párosban sincsenek versenyben.

Egyesben már szerdán búcsúzott az összes magyar a kiemelt kategóriás WT-versenyen, párosban azonban még négy magyar érdekeltségű egységért szoríthattunk. Az esélyek mindenesetre nem mellettük szóltak.

A nőknél a Madarász Dóra, Pergel Szandra kettős az első kiemelt japán kettőssel találkozott a legjobb 16 között, és Hajata Hina, valamint a pazar formában lévő Ito Mima 3:0-s győzelemmel igazolta a papírformát.

Nem volt könnyebb dolga Póta Georginának és Matilda Ekholmnak sem, a magyar, svéd duó ugyanis a végső győzelemre is esélyes kínai Csen Hszing-tung, Szun Jing-sa párossal került szembe, amely 3:1-re nyert.

A férfiaknál Ecseki Nándor és Szudi Ádám a harmadik kiemelt Ho Kwan Kit, Wong Chun Ting kettős ellen próbált meg bravúrt bemutatni. Ettől nem is álltak távol a magyar fiúk, hiszen három szett után 2:1-re vezettek, de a hongkongiak fordítani tudtak.

Szudinak ez már a második döntő szettes veresége volt a nap során, hiszen előtte vegyes párosban is hasonló körülmények között maradt alul Pergel oldalán. Ellenfelük az Európa-bajnoki címvédő német Ruwen Filus és Han Ying volt, akik a mindent eldöntő játszmában már nem adtak esélyt a mieinknek.

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR PLATINUM LIEBHERR AUSTRIAN OPEN
FÉRFI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Ho, Wong (hongkongi) 2:3 (–8, 12, 5, –8, –4)

NŐI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Hajata, Ito (japán) 0:3 (–3, –7, –8)
Póta, Ekholm (magyar, svéd)–Csen Hszing-tung, Szun Jing-sa (kínai) 1:3 (–9, 9, –2, –9)

VEGYES PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Szudi, Pergel–Filus, Han (német) 2:3 (–5, 9, –10, 9, –4)