• 2024 04 19

Jéghiba miatt elmaradt a magyar válogatott mérkőzése

A Négy Nemzet tornáján nem rendezték megy a Magyarország-Dél-Korea mérkőzést

Jéghiba miatt elmaradt a Négy Nemzet tornájának péntek estére tervezett mérkőzése. Az eset kapcsán a Magyar Jégkorong Szövetség a következő hivatalos nyilatkozatot adta ki.

Péntek este a jég hibája miatt elmaradt a Roland Divatház Négy Nemzet Torna Magyarország-Dél-Korea mérkőzése. A csapatok kapitányai és vezetői, illetve a játékvezetők a balesetveszély miatt úgy döntöttek, hogy a találkozót nem játsszák le. A rendezvénynek otthont adó Tüskecsarnok technikai személyzete több kísérletet tett a hiba kijavítására, ezek azonban másfél óra alatt sem vezettek eredményre. Alkalmas időpont hiányában a mérkőzés a jövőben sem kerül megrendezésre. A Tornát szervező Magyar Jégkorong Szövetség sajnálatát fejezi ki a csapatok és a szurkolók felé. A belépőjegyek árát a későbbiekben megtérítjük, ennek részleteiről rövidesen értesítjük a szurkolókat.

Az MJSZ egyúttal elfogadhatatlannak tartja, hogy a Tüskecsarnok részéről a helyszínen nem volt sem megfelelő szintű vezető, sem kellő felkészültségű műszaki személyzet, sem alkalmas technikai eszköz, amelyek segítségével elhárítható lett volna a hiba. A minket ért anyagi és erkölcsi veszteség számbavétele után kártérítési igénnyel fogunk fellépni a Tüskecsarnok, illetve az azt üzemeltető Nemzeti Sportközpontok felé.

Magyar Jégkorong Szövetség