• 2024 04 20

Ferencvárosi győzelem, szegedi vereség a BL-ben

Kovacsics tizenöt gólt lőtt

Mindkét összecsapáson harminc dobott gól fölött fejezték be a meccset a csapatok

A Ferencváros női kézilabda csapata szokásos BL-helyszínén, az Érd Arénában fogadta német ellenfelét a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. Azután, hogy a harmadikban, remek játékkal győzte le mai ellenfelét idegenben 28-25-re.

Az hazaiak pontatlanul kezdték a mérkőzést, hibáikat rendre kihasználta Bietigheim. A németek többszöri párgólos előnyszerzése és a magyarok felzárkózása jellemezte a mérkőzés első húsz percét. A Fradi 13-12-nél tudta először átvenni a vezetést, amit az első félidő utolsó öt percében négygólosra növelt. A folytatásban a németek szívós játékkal tartották magukat, 26-26-nél utólérték vendéglátójukat, sőt a vezetést is átvették. Szerencsére csak egy pillanara. A Ferencváros Kovacsics menetrendszerű góljaival, és néhány jól időzitett védéssel stabilizálta játékát és végül fontos győzelmet aratott.

FTC-Rail Cargo-Hungaria - SG BBM Bietigheim (német) 33-30 (17-13)  A magyarok legeredményesebb játékosa Kovacsics Anikó volt 15 góllal

Amennyiben a csoport másik mérkőzésén (Bukarest - Kristiansand) papírformának megfelelően hazai győzelem születik, a Fradi középdöntős.


A mai napon férfi csapataink közül a Pick-Szeged volt érdekelt, és szoros mérkőzésen vereséget szenvedett a PSG otthonában. Elvesztve ezzel idei veretlenségét

Egy-egy hiányzó volt mindkét csapatban, a magyaroknál Pedro Rodriguez kimaradt a keretből, a másik oldalon Nikola Karabatic nem épült még fel teljesen lábmütétje után. A mérkőzés elején képtelenek voltak betalálni a franciák, az első tíz perc végére 5-1-es szegedi vezetés állt az eredményjelzőn. A folytatásban a PSG megtalálta támadójátékát és fordítani tudott. Ebben az időszakban a tiszapartiak többször is kapufával fejezték be támadásaikat. Bár balszerencséjük a félidő végéig kitartott, mégis minimális hátránnyal vonultak az öltözőbe. A második játékrészt megint jobban kezdte a Szeged és visszavette a vezetést. Azonban ez nem bizonyult tartósnak, sőt a franciák egyre magabiztosabban játszva az utolsó tíz percre négygólos előnyre tettek szert. A végjátékban csak szépítésre futotta a szegediek erejéből, a végsó dudaszóig maradt még két gól a PSG előnyéből.

Paris Saint-Germain (francia) - Pick-Szeged 33-31 (15-14) 

tegnapi eredmény:

Telekom Veszprém - Rhein-Neckar Löwen (német) 28-29 (12-15)