• 2024 04 25

Sallói gólja nem volt elég a trófeához

Sallói Dániel gólt szerzett a főcsoportdöntőben

Az első találkozón idegenben döntetlent játszott az Észak-Amerika Labdarúgó bajnokság, az MLS Nyugati Főcsoportjának a döntőjében a Sporting Kansas City a Portland Timbers ellen. Így a Sallói Dániel és Németh Krisztián is a soraiban tudó Kansas előnyösebb helyzetben várhatta a visszavágót.

18467. Ennyien férnek be a Childrens Mercy Park-ba és értelemszerűen ennyien is voltak a főcsoportfinálé második mérkőzésén. Az első meccs 0-0-ja után nem meglepő, hogy Sporting Kansas rohamokkal indult a találkozó, és a 20. percben meg is szerezte a házigazda a vezetést. 

Russell cselezgetett a jobb oldalon, úgy tűnt elveszíti a labdát, amit aztán valahogy mégis továbbjátszott, a játékszer a kapu előterébe került. A védők elméláztak, nem úgy Rubio, aki továbbtette a labdát és tökéletesen érkezett Sallói Dániel, aki megszerezte a vezetést a Kansasnek. 

Az első félidőben Sallóinak akadt még egy ígéretes lövése, amiből nem lett gól, csapattársa Rubio pedig szerzett egy gólt, amit les miatt visszavontak. A Sporting Kansas biztosan uralta a meccset, amit tökéletesen visszaad a 62-38-as labdatartási arány is a hazaiak javára. 

A fordulás után is a házigazda dominált, azonban nem telt bele 10 perc és az eredményen ez már mit sem látszott. Blanco ugyanis gondolt egyet és egy parádés távoli lövéssel kiegyenlített. Mivel az MLS-ben a kupaszabály van érvényben, ezzel a góllal már a Portland volt előnyben, idegenben lett több góllal. A 61.percben pedig már a gólok tekintetében is. Hiszen a kansasi védők hagyták, hogy Valeri helyzetbe kerüljön ő pedig meg is szerezte a vezetést a vendégeknek. 

A gól után nem sokkal Vermes Péter a kansas edzője lecserélte Sallóit, de nem sokáig maradt magyar nélkül a meccs, hiszen a másik csatára, Rubio helyére behozta Németh Krisztián a hajrára. 

Az utolsó 10 perc jól kezdődött, hiszen egy remek akció végén Gerso Fernandot találta meg a labda üresen a kapu előtt, ő pedig nem tétovázott és kiegyenlített. A házigazda pedig mindent egy lapra téve rohamozott ezután, de a kansasieket inkább a szívük vitte előre, hiszen lépéskényszerben voltak, nyerniük kellett a nagydöntőbe kerüléshez. 

A hajrában még Németh is helyzetbe került, de a visszafejelt labdájára nem értek oda a társak. A 9 perces hosszabbítás utolsó pillanataiban pedig minden eldőlt, csak épp nem jó előjellel. Egy szöglet utáni gyors kontránál Diego Chara passzolt keresztbe, Diego Valeri pedig remekül ugrott ki és kihasználta a ziccerét. 

A Portland Timbers 3-2-re győzött idegenben, amivel megnyerte a Nyugati Főcsoportot és bekerült a nagydöntőbe, amelyet az Atlanta ellen játszik majd. 

A magyar játékosok számára így véger ért az MLS idénye.