• 2024 04 19

Remek debütálás

Főtáblára jutott első versenyén a Hajós, Benkő duó

Nagyszerűen kezdte meg közös pályafutását a Hajós Artúr, Benkő Balázs egység, hiszen főtáblára jutott a Ljubljanában zajló 1 csillagos strandröplabda World Tour-versenyen.

„Nem kiemelten fontos ez a viadal, szeretnénk jól szerepelni, de nem elsősorban itt akarunk bizonyítani” – mondta nagyjából egy hete Buday Balázs, a Strandröplabdázásért SE fiataljainak az edzője, hozzátéve, ha elsül a kezük, jól is szerepelhetnek. Hát elsült.
Az ifjúság olimpia után felbomlott az azon negyedik helyezett Hajós Artúr, Stréli Bence páros, Hajós Benkő Balázzsal állt össze, míg Stréli Benkő korábbi társával, Oláh Botonddal folytatta. A csütörtökön kezdődött ljubljanai 1 csillagos strandröplabda World Tour-versenyen pedig rögtön remekelt a Hajós, Benkő kettős, hiszen mindkét meccsét megnyerte a selejtezőben, így első közös viadalán rögtön főtáblára jutott. Hajós és Oláh az első meccsen a norvég Sadegh Mohajer, Jan Erik Moen kettőst győzte le 2:0-ra (18, 14), majd éppen az Oláh, Stréli duóval került össze, és 2:0-ra (14, 11) felül is múlta a klubtársakat.

Két magyar duó lesz a főtáblán: az eleve ott kezdő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra duó a C-csoportban az általuk korábban már legyőzött szlovén Nina Zdesar, Katarina Bulc ellen mérkőzik, míg a férfiaknál Hajós Artúr és Benkő Balázs a D-csoportba kapott besorolást, és a német Robin Sowa, Eric Sadie ellen lépnek pályára.