• 2024 03 29

Győzött a magyar rögbi válogatott Kisinyovban

Bravúr Moldova ellen

Bravúrgyőzelmet aratott Moldova ellen idegenben a magyar rögbi-válogatott, amely ezzel a sikerével továbbra is versenyben van a csoport első helyéért.

A kisinyovi találkozó nem kezdődött jól a magyar rögbi válogatott számára, hiszen az első negyedóra végén már 10-0-ra vezetett a házigazda Moldova. Aztán következett a büntetők időszaka a mérkőzésen, amiből megint a tavaly még egy osztállyal feljebb játszó hazaiak jöttek ki jobban, így 13-0-ra is vezetett a házigazda, azonban az első félidő 25. perce végre meghozta a fordulatot is. Előbb sikerült végre megszereznie a magyar csapatnak az első három pontját, majd Collet Gergely pillanatai következtek és máris mindössze négy pontra olvadt a házigazda előnye. Moldova ráadásul sérülés miatt elveszítette a csapatkapitányát is, amiből még a félidő előtt profitált a magyar válogatott. Az első játékrész utolsó percében ugyanis Fehérváry passzát, Jung Szilárd juttatta Collethez, aki megszerezte a mieink első célját, és így egy pontos előnnyel vonulhatott a magyar gárda pihenőre. A fordulás után pedig nem telt bele újabb negyedóra és jött az újabb magyar cél, és az immáron 19-13-as előny. Teisenhoffer hosszú rúgásával, Katona Jonathán és Jung Szilárd  közreműködésével sikerült újabb pontot szereznünk, és a jutalomrúgás is sikerült. A moldávok ezután mindent vagy semmit alapon vetették magukat a küzdelembe. Aminek több eredménye is lett. Előbb Collet Gergely, majd Kovács Manó is megsérült, a hazaiak pedig felzárkóztak három pontra. A vége viszont parádésra sikerült. Jung Szilárd 25 méteres céljával, majd Suiogan Tímár jutalomrúgásával már 10 pontos volt a magyar előny, amikor a csapatok az utolsó 10 percet elkezdték. A vége pedig 31-16-os magyar siker lett. Pocskai csapatkapitány áttörése után Toma 30 méteres célt szerzett, amivel biztos győzelem lett a vége. A magyar csapat sikerével a csoport második helyén áll az Európai Nemzetek Kupája, Első Konferenciájának Északi csoportjában a svédek mögött. Jövő szombaton pedig jöhetnek Százhalombattán az ukránok a csoport következő meccsén.

RÖGBI
Európai Nemzetek Kupája-sorozat
Első konferencia, Északi csoport
Moldova–MAGYARORSZÁG 16–31. Az eddigi eredmények a csoportban: Ukrajna-Luxemburg 24-13, Svédország-Moldova 80-6, Luxemburg-Svédország 9-10.