• 2024 04 25

Szekszárdi győzelem, ceglédi vereség

Idegenbeli csaták félsikerrel

A Szekszárd magabiztosan menetel, a Ceglédnek viszont nem sikerül győzni

A női EuroCup mai játéknapján érdekelt mindkét magyar csapat idegenben lépett pályára. Azonban míg a Atomerőmű KSC Szekszárd a csoportelsőségért, addíg a VBW CEKK Cegléd első győzelmének megszerzéséért lépett pályára. Előbbi sikerült, utóbbira még várni kell.

A szekszárdiak Szlovéniába utaztak ahhoz a Celjéhez, akit az első fordulóban több mint harminc ponttal vertek odahaza. És mint ahogy az első meccsen, most is megmutatkozott, hogy a magyarok jobb csapatot alkotnak. Ugyan nem dobtak jól a felek - egyikük sem érte el a 40%-ot mezőnyből - a mieink védékezésben mutattak többet, na meg gyorsaságban. A Celje nem tudott mit kezdeni a magyar indításokkal, 22 pontot kaptak ilymódon, ellenben ők egyetlen pontot sem értek el gyors támadásvezetés után. A harmadik harmadban meginogtak ugyan a vendégek, de azt a játékrészt leszámítva végig magabiztosan uralták a játékot és megérdemelt győzelmükkel a csoport éléről várhattják a folytatást. A két amerikai légiós, Bishop és McCall 21, illetve 20 ponttal vette ki részét a győzelemből.    

Cinkarna Celje (szlovén) - Atomerőmű KSC Szekszárd 68-75 (11-18, 20-24, 24-13, 13-20)

A Cegléd német ellenfele otthonában sem volt szerencsés, mint ahogy kettejük első meccsén odahaza sem. Akkor egy ponttal kapott ki, most hárommal, úgy hogy mindkétszer 80 pontig jutott. Ha megnézzük a mérkőzés statisztikáit elmondhatjuk, hogy két teljesen egyforma meccset játszott egymással a két csapat. Mindkét alkalommal, mindkét csapat közel 50%-al dobott mezőnyből. A lepattanókat az első meccsen a magyarok szedték jobban 38-36 arányban, most a németek 39-36-tal. Ezen kívül a németek mindkétszer dupla annyi büntetőt dobhattak, mint ellenfelük. A szerencsén kívül talán az döntött a két csapat között mindkétszer a németek javára, hogy a padról beszállók ponterősebbek voltak, az első meccsen 22-12, ma 23-12 volt a különbség ezen csapatrészek között. A mieink legjobb dobói a 24 pontos Leia Dongue és a 18 pontig jutó Jovana Popovic voltak. Mindent összevetve nem sikerült a Ceglédnek megszereznie első győzelmét a kupasorozatban, pedig ismét közel állt hozzá.

Rutronik Stars Keltern (német) - VBW CEKK Cegléd 83-80 (22-24, 22-18, 13-16, 26-24)