• 2024 03 28

Kosárlabda kupanap - két győzelem, egy vereség

A Diósgyőr hozta a kötelezőt, a Sopron fontos meccset nyert, a Győr szoros meccsen veszített

Női kupacsapataink idegenben léptek pályára a nemzetközi kupákban

A Euroligában az 1-2-es mutatóval álló Sopron Basket a spanyol Perfumerias Avenida-hoz látogat. A magyarok eddig mindkét idegenbeli meccsüket elvesztették, így tehát nem várják kedvező előjellel a mérkőzést. 

Két teljesen egyforma csapat küzdelmét hozta a mérkőzés, melyet egyharmadnyi megingás ellenére magabiztosan nyert meg a magyar bajnok. Bekezdett a Sopron a mérkőzés elején, két perc után 5-0, a hatodik végére 10-1 állt az eredményjelzőn a vendégek javára. Ez az előny meg is maradt a negyed végére, viszont elfogyott a nagyszünetre. A második negyed pont az ellentéte volt az elsőnek. A folytatásban a koncentráció és a hárompontos dobószázalék volt az, amiben a magyar csapat jobb volt ellenfelénél. Végig szoros második félidő végén meggyőző, és reális a meccs végi nyolc pontos különbség. A soproni csapat két legjobb dobója Turner 24, és Dupree 19 ponttal.  

A Sopron Basket győzelmével feljött a negyedik helye a csoportban.

Perfumerias Avenida - Sopron Basket 70-78 (16-25, 22-13, 17-21, 15-19)

Az Európa Kupában az Aluinvent DVTK Csehországban kezdte meg a csoportkör második szakaszát, amikoris a visszavágók következnek. A csoport első meccsén majd' húsz pontos verést mért a brno-iakra a miskolci alakulat, és annak fényében hogy a rivális a sereghajtó, úgy utazott a cseh városba, hogy idegenbeli győzelemmel erősítheti meg pozícióját a tabellán.

Ennek a szándéknak megfelelően végig koncentráltan játszva, kézben tartva a mérkőzést, a 24 pontos Sulciute és a 16 egységig jutó Mokango vezérletével magabiztosan győzött a DVTK. A győzelem alapja a jó védekezés és a palánk alatti játék volt - 29 pont labdaszerzés után és a házigazdánál kétszer annyi szerzett pont a "festékből".

KP Brno (cseh) - Aluinvent DVTK Miskolc 70-83 (23-22, 15-20, 15-24, 17-17)

Fotók: FIBA

A női EuroCup másik magyarja a CMB CARGO UNI Győr hazai pályán legyőzte mai ellenfelét a csoortküzdelmek első meccsén. A visszavágon is ezzel a céllal érkezett Portugáliába, hogy lépéselőnybe kerüljön a továbbjutásért folytatott harcban. Jól kezdett a magyar csapat 10-3-ra elhúzott a mérkőzés elején, amit egy hasonló rohanással ellensúlyozott a hazai csapat. Végig hullámzó volt a játék, hol az egyik, hol a másik csapat szerzett több pontos előnyt, majd engedte ki a vezetést és az irányítást a kezéből. Végső soron a kiélezett küzdelemben a vendégek 23 eladot labdája volt a döntő. Vereségével a Győr 1-3-as mutatóval harmadik a csoportban. A győr legjobb dobói Lexie Brown 20, és Reshanda Gray 16 ponttal.

Clube Uniao Sportiva (portugál) - CMB CARGO UNI Győr 66-61 (21-19, 17-18, 13-2, 15-12)