• 2024 04 20

Minden magyar csapat győzött

Sikeres nap

A Volán a listavezetőt verte, a Diósgyőr kétszer volt hátrányban idegenben, a MAC nyolcat ütött hazai pályán

A Fehérvár AV19 csapata ezúttal a listavezető Graz-ot fogadta az EBEL-ben, és a mérkőzésre kilátogató háromezer néző a fehérvári alakulat sorozatban harmadik hazai győzelmének örülhetett.Gól nélküli első harmad után, a Volán a második játékrész közepén egy perc alatt eldöntötte a mérkőzést. Carruth ezúttal is biztos alap volt a csapat játékához, 35 lövést fogott. A "special team"-ek a védekező oldalon hibátlanul működtek, mind a négy gól teljes létszámnál esett. 

FEHÉRVÁR AV19–GRAZ 99ERS (osztrák) 3–1 (0–0, 2–1, 1–0), magyar gólszerzők: Sarauer 33', Kuralt 33', Hári 58'

Fotó: dvtk.eu

A szlovák Tipsport ligában a DVTK Jegesmedvék csapata idegenben, a Gyetva otthonában próbálta megőrizni lendületét, miután vasárnap a ligaelső Zvolen távozott miskolcról lőtt gól nélküli vereséggel. Ezzel szemben a hazaiak három vereséggel érkeztek a mai meccsre. Feledtetni igyekeztek rossz sorozatukat, aktívan kezdtek, aminek az első harmad utolsó percében lett eredménye. Hat másdperccel a harmad vége előtt vezetést szereztek. A folytatásban ugyan egyenlített a magyar csapat, de megint hátránnyal vonult pihenőre, ugyancsak egy utolsó percben, ezúttal emberhában kapott gólnak köszönhetően. Most 12 másodpercet kellett voln kibírni a dudaszóig. A harmadik harmad elején aztán megint létszámhátrányt kellett kivédekezniük a miskolciaknak, és nemhogy gólt nem kaptak, Magosi révén emberhátrányban egyenlítettek. Sőt, a mérkőzés utolsó öt percét már vezetés birtokában kezdték meg a vendégek, ami meg is maradt a hatvan perc végére.  

HC 07 DETVA (szlovák)–DVTK-JEGESMEDVÉK 2–3 (1–0, 1–1, 0–2)

Fotó: MAC/Porszász Áron

A szlovák bajnokság másik magyar csapata, a MAC Újbuda a Liptószentmikóst fogadta, és mindhárom harmadot megnyerve nagyarányú győzelmet aratott. A budapestiek a mérkőzés felénél roppantották meg ellenfelüket, öt perc alatt négyet lőttek akkor. Érdekesség, hogy a mérkőzés tíz góljából csak egy esett előnyből. A hazaiak 38 lövéséből nyolc kaput talált, Bodó és Nagy Krisztián 2+2-vel zárt. A MAC három vereség után tudott újra győzni.

MAC ÚJBUDA–MHK 32 LIPTOVSKY MIKULÁS (szlovák) 8–2 (2–1, 5–1, 1–0)