• 2024 04 23

Matthias Zollner az Egis Körmend új vezetőedzője

Antonis Constantinides váltja a kispadon

A múlt héten az Egis-Körmend hivatalos közleményben tudatta, hogy a csapat ciprusi mestere Antonis Constantinides családi okok miatt távozik az együttestől a vezetőség nagyon gyorsan megtalálta utódját a német Matthias Zollner személyében.

Zollner az edzői karrierjét 2004-ben kezdte és az Egis-Körmend honlapjának információi szerint a 37 éves szakember  már aláírta a szerződését. 

Matthias Zollnert az Ausztriában, Németújváron működő a Güssing Knights irányította sokáig, amellyel kétszer bajnokságot és egyszer osztrák kupát.  2014-ben és '15-ben az év edzője is volt a sógoroknál. Az Eurochallenge sorozatban pedig a nyolcaddöntőig jutottak el. 

Zollner 2013-ban dolgozott a német válogatott másodedzőjeként, majd volt osztrák szövetségi kapitányként is.

Ezt a szezont Prishtinában kezdte, de mivel ott nem töltötte ki az idejét, így lecsapott rá a Körmend és hétfőn már megtartotta első edzését is. 

Matthias Zollnert a közösségi oldalán a következő nyilatkozatot tette a szerződtetése kapcsán: "Izgatott és boldog vagyok, hogy esélyt kapok, hogy az Egis-Körmend vezetőedzője lehessek. Várom ezt a nagy lehetőséget, hiszen ennek az együttesnek ragyogó a históriája és még enneél is remekebb szurkolói vannak."