• 2024 03 28

Negyedik a férfi párbajtőrcsapat a bern-i vk-n

Értékes világkupa pontokat szereztek a mieink

Az összeszokottságnak köszönhető a négybe kerülés

A csupa honvédosból - Berta Dániel, Peterdi András, Rédli András, Siklósi Gergely - álló magyar csapat remekül szerepelt a párbajtőr világkupasorozat bern-i állomásán.

A Belgium elleni nyitómeccset a 16 közé jutásért még ebben a sokszor váratlan eredményeket hozó fegyvernemben is bátran tekinthettük bemelegítésnek, és a mieink ennek megfelelően 44:26-ra nyertek. A nyolcaddöntőben aztán a várt Izrael helyett Hongkong következett - mert, ugye, ez a fegyvernem sokszor hoz váratlan eredményt… -, minek okán egyáltalán nem bánkódtunk, és nem is kellett. Újabb magabiztos 38:21 következett.

Utána meg jött az igazi bravúr! Tény, a negyeddöntőben a franciák nélkülözték két legjobbjukat, ám ők bármilyen összeállításban nagyon erősek - így a mostaniban is. Berta Dani átmentette erre a meccsre az addigi nagyszerű formáját, Rédli András pedig ezúttal is magabiztos befejező embernek számított. Mindez elegendőnek bizonyult egy nagyon értékes sikerhez, amely a négy közé jutást jelentette.  

Fotók: hunfencing.hu 

A folytatásban már nem sikerült az ennél is nagyobb bravúr. Az elődöntőben az oroszoktól 45:29-re kaptunk ki, majd a 3. helyért az ugyancsak minden összeállításában bombaerős koreaiakkal szemben maradtunk alul.

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Bern, 30 induló:

A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Belgium 44:26 (Berta +8, Rédli +6, Peterdi +3, Siklósi +1).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Hongkong 38:21 (Berta +8, Rédli +5, Siklósi +4).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 37:32 (Berta +6, Rédli +3, Peterdi 0, Siklósi -4).

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 29:45 (Rédli -2, Berta -3, Peterdi -4, Siklósi -7).

A 3. helyért: Magyarország-Korea 33:38 (Rédli +3, Berta -2, Siklósi -6).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Korea, 4.Magyarország (Berta Dániel, Peterdi András, Rédli András, Siklósi Gergely)