• 2024 03 28

Kick-box Eb: nyolc magyar döntős

Biztos maribori érmesek

Tizenöt érem már „zsebben” van a Mariborban zajló kick-box Európa-bajnokságon. A 31 ország 500 versenyzőjét felvonultató kontinenstornán a magyarok nyolc döntőbe verekedték be magukat. A tavalyi budapesti vb legeredményesebb sportolója, Veres Roland két kategóriában is bejutott a fináléba, de bátyjai, Alex és Richárd is aranyéremért lépnek tatamira.

A hét szabályrendszert magába foglaló sportágban a hagyományoknak megfelelően – a versenyek kezelhetősége végett – idén is két Európa-bajnokságot rendeznek. Az októberi pozsonyi kick-light, low-kick és K1 kontinensviadalt követően Szlovéniában a pointfighting, a light-contact, a full-contact és a zenés formagyakorlat szakágak legjobbjai mérik össze tudásukat.

 A keddtől szombatig tartó Eb selejtezői során 15 kategóriában jutott be magyar a legjobb négy közé. A Magyar Kick-box Szakszövetség vezetésének legnagyobb örömére a számos helyen generációváltáson átesett válogatott tagjai mind a négy szabályrendszerben ott lesznek az éremátadásokon.

 Legjobban a pointfightingosok szerepeltek Mariborban: a 19 éves Veres Roland mellett két testvére, Alex és Richárd is az aranyért küzdhet, míg a nőknél Murvai Lívia, Busa Andrea és Nagy Henrietta finalista. Veres Roland light-contactban is bejutott a döntőbe, akárcsak a hölgyek mezőnyében Gremen Petra. A kiütésre menő full-contact szakágban Brunner Boglárka pénteken még a döntőbe jutásért száll ringbe, így ő még a dobogó bármelyik fokán végezhet, míg pusztakezes formagyakorlatban Puravecz Péter harmadik lett.

 Kick-box Európa-bajnokság, a magyar érmesek:

 Pointfighting: Veres Roland (57 kg, döntős), Veres Alex (69 kg, döntős), Veres Richárd (74 kg, döntős), Juhász Ábel (84 kg, bronzérmes), Opauszki Dávid (89 kg, bronzérmes), Murvai Lívia (50 kg, döntős), Busa Andrea (60 kg, döntős), Nagy Henrietta (70 kg, döntős), Szabó Dorina (+70 kg, bronzérmes)

Light-contact: Veres Roland (57 kg, döntős), Fésű Lajos (63 kg, bronzérmes), Gremen Petra (55 kg, döntős), Nagy Rita (60 kg, bronzérmes)

Full-contact: Brunner Boglárka (+70 kg, elődöntős)

Zenés formagyakorlat: Puravecz Péter (pusztakezes kategória, bronzérmes)