• 2024 04 25

Curling Eb- kettőből egy a keddi mérleg

A férfiak győztek, a női vereséget szenvedtek a B divíziós kontinenstornán

Mind a férfi, mind a női válogatott a feljutást célozta meg a tallini B divíziós Európa-bajnokságon. Kedden az urak a céljukhoz egy kicsit közelebb kerültek, a hölgyek egy kicsit távolabb.

A magyar férfi válogatott egyetlen korai mérkőzét játszotta a törökök ellen és a korán kelés  félholdas gárdát zavarta meg inkább, hiszen az ezúttal Szarvas Kristóf, dr. Balázs Dávid, Czermann Kristóf, Kiss Zsolt összeállításban játszó csapat már 5-1-re is vezetett a harmadik end után, azonban innen váratlanul szoros lett a meccs, hiszen féltávnál csak 5-4-re vezettek a mieink. 

A szünet után aztán már minden ment, mint a karikacsapás. A hatodik end végén két pontot írtak a magyar csapat mellé az eredményjelzőn, a hetedik után pedig hármat. A török skip újabb hibája után bőven idő előtt ért véget a mérkőzés, amelyet a magyar válogatott 12-4-re nyert meg.

Így a mieink ezzel 2győzelem 2 vereség mutatóval állnak, csoportjukban egyelőre a negyedik helyen. A harmadikra kellene előre lépni a körmérkőzés végén, hogy jöhessen a rájátszás a feljutásért.

A hölgyek mérlege 3/3, amivel szintén negyedikek a csoportban, mindeebben csak az a fájó, hogy nagyon kevésen múlt, hogy nem lett meg a negyedik győzelmük. pedig a hatodik end végén még semmi sem utalt arra, hogy ez a meccs szoros lesz. Ekkor a spanyolok a 100. válogatottságát ünneplő skip, Oihane Otaegi vezetésével már 5-1-re vezettek. ekkor azonban jött a hajrá és jöhetett 6-6-nál az extra end a győzelemért. Amiből viszont a sapnyolok jöttek ki jobban és végül 7-6-ra nyertek. 

Szerdán két meccs vár a női és a férfi csapatra is, a nők csoportot vezető Norvégia ellen játszanak reggel, majd délután az angolokkal. A férfiaknak délelőtt a házigazda Észtország, este a farnciák lesznek az ellenefelei.