• 2024 04 25

Mindkét magyar csapat nyert a szlovák Extraligában

A MAC a harmadik helyen álló kassaiakat verte idegenben

A Diósgyőr akaraterejének, a fővárosiak tökéletes helyzetkihasználásuknak köszönhették a sikert

Már a huszadik meccsét játszotta a szlovák Tipsport Ligában a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda csapata. 

A miskolciak azt a Popradot fogadták, melytől idegenben 3-2 arányú hosszabbításos vereséget szenvedek. A mai mérkőzés előtt fűtötte a visszavágás vágya a hazaiakat és ennek szellemében aktívan kezdték a mérkőzést. A helyzeteket azonban nem sikerült gólra váltani, sőt az első harmad vége előtt egy perc alatt kettőt vágott a Poprad. A folytatásban a frissen igazolt, először kezdő Vay Ádám adott hátul tartást a csapatnak, így kemény minkával sikerült szépíteni, majd a harmadik játékrészben kettős előnyben egyenlíteni. A mérkőzés utolsó tíz percében felváltva akadtak helyzetek mindkét kapu előtt, de gól nem esett, így a 2-2-vel egy-egy pontot elkönyvelt mindkét csapat. A hosszabbításban a kapuvas, Vay Ádám és a szerencse gátolta meg a Popradot abban, hogy megszerezze a győzelmét, na meg Magosi, aki belőtte a mindent eldöntő gólt, csakúgy, mint egy hete a Detva ellen, hasonlóan a hirtelen halálban. Ezzel, ahogy a két csapat első meccsén, most is hosszabbításos 3-2 a hazaiaknak. 

DVTK Jegesmedvék - HK Poprad 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 1-0) a magyar gólszerzők: Szirányi 34', Milam 52', Magosi 65'

A MAC Újbuda három vesztett meccsel a háta mögött látogatott Kassára. A liga másik magyar csapatának eddig idegenben nem sok babér termett (csak a hazai rivális ellen tudtak nyerni hosszabbításban), úgyhogy nem sok körülmény adott bizakodásra okot a mérkőzé előtt. Ennek ellenére a fővárosiak magabiztos helyzetkihasználással, meggyőző győzelmet arattak a tabella harmadik helyén álló hazaiak ellen. 

HC Kosice - MAC Újbuda 4-8 (1-3, 3-3, 0-2) a magyar csapat gólszezői: Odnoga 4', Bodó 8', Langkow 10', Bugár 24', Orbán 29', Terbócs 37', Brown 41', Dudas 51'

Mutatja az egységes csapatjátékot, hogy minden fővárosi gólt más játékos szerzett és további hatan gyűjtöttek be pontot a mérkőzésen!