• 2024 04 26

A Duna Aréna a vb-ezüstérmes Milák Kristóf második otthona

Új klub, új medence

November 14-e óta a Duna Arénában végzi az edzéseit Milák Kristóf, aki tavaly nyáron – még csak 17 esztendősen – itt nyert világbajnoki ezüstérmet a 100 méteres pillangóúszás döntőjében, idén pedig három világversenyen (ifjúsági Eb Helsinkiben, Glasgow-i Európa-bajnokság, ifjúsági olimpiai Játékok Buenos Airesben) is fantasztikus teljesítménnyel bizonyított.

Mint ismeretes, Kristóf, Selmeci Attilával az edzőjével együtt a napokban mondott búcsút az Érdi Úszó Klubnak, és mostantól a Budapesti Honvéd Sportegyesület színeiben folytatja felfelé ívelő sportpályafutását.

„Szeretettel fogadtak minket a Duna Arénában, és biztosítottak bennünket arról, hogy minden kívánságunkat igyekeznek teljesíteni – nyilatkozta Selmeci Attila a Duna Aréna Hírlevelének. – Kristóf heti 10 alkalommal úszik majd a versenymedencében, hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken korareggel és délután, szerdán egy alkalommal a koraesti órákban, szombaton reggel pedig reggel 8 órától. Tulajdonképpen csak egy üvegfal választ el bennünket attól a medencétől, ahol a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edz, közös munkáról tehát szó sincs, csak jószomszédságról.  Egyeztetés valószínűleg csak a tornaterem használatával kapcsolatban válhat szükségessé, de biztos vagyok benne, hogy jó időbeosztással nem fogunk lábatlankodni Katinkának és a csapatának” – hangsúlyozta a mesteredző.

Miláknak természetesen „saját” sávja van a Duna Aréna 50 méteres versenymedencéjében, ami a táv miatt újdonság a háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok és az Európa-bajnokságon egy aranyérmet kiérdemlő tokiói olimpiai reménység számára, ugyanis Érden 25-ösben gyakorlatozott. Egyelőre edzőtárs nélkül rója a hosszokat, de a mestere szerint ez csak az év végéig lesz így.

Kristóf és a mestere együttesen döntöttek úgy, hogy a december 6 és 11. között a kínai Hangcsouban megrendezésre kerülő  rövidpályás világbajnokságot kihagyják, a versenyző viszont a felkérést elfogadva viszont szereplője lesz a november 25-i Vizesgálának, amelynek Csillagszóró úszószámában a válogatottak közül rajthoz áll többek között még Hosszú Katinka, Késely Ajna, Szilágyi Liliána, Verrasztó Evelyn, illetve Cseh László, Bernek Péter és Kozma Dominik is.