• 2024 04 26

Michelisz harmadik hely Makaóban

Összesítésben negyedik lett a magyar versenyző

Harmadik helyet szerzett a vasárnapi harmadik futamban Michelisz Norbert, aki az évet összesítésben 236 ponttal a negyedik helyen zárta. A WTCR első szezonját az olasz Gabriele Tarquini nyerte meg. A sorozat összesítésében a többi magyar közül, Nagy Dániel a 20., Nagy Norbert a 24., míg Szabó Zsolt a 29. lett.

Komplett jobboldali futóműcserére volt szükség Michelisz Norbert autóján, amely a második makaói futamban sérült meg, bár ezzel az a versenye véget is ért a második körben, de a harmadik futamra helyrepofozták az autóját, így el tudott indulni a magyar pilóta, aki a harmadik rajtpozícióból vágott neki a versenynek.  

És a második futamhoz hasonlóan ismét jól rajtolt Michelisz, de nem sokkal később már csak a negyedik helyen autózott a hatalmas tülekedésben, ami az utcai pályán rendszeres. A rajt után Gabriele Tarquini fellépett a pontszerző kilencedik helyre, de a bajnoki címe csapattársa, Michelisz Norbert kezében is volt, hiszen a nagy rivális Mullernek rajta keresztül vezethetett volna az út a dobogós helyekig. Michelisz elsődleges feladat tehát a négyszeres világbajnok feltartása volt. .

Michelisz tökéletesen megoldotta a feladatát, hiszen a hajrában nemcsak, hogy fellépett a dobogóra, de közben a csapat érdekeit is tökéletesen kiszolgálta. Michelisz Norbert hatodszor végzett dobogós helyen az idényben, és a negyedik pozícióban zárta a bajnokságot. Avilágbajnoki címet, az ezúttal új néven futó sorozatban csapattársa Tarquini szerezte meg, Muller előtt.

A többi magyar közül Nagy Dániel a 20., Nagy Norbert a 24., míg Szabó Zsolt a 29. lett az év végi összesítésben.

A bajnokság végeredménye: 1. Tarquini 306 pont, 2. Muller 303, 3. Guerrieri 267, 4. Michelisz 246, 5. Vernay 245, 6. Oriola 245, 7. Björk 242, 8. Huff 242, 9. Vervisch 228, 10. Ehrlacher 204.