• 2024 04 27

EHF-kupa vasárnap

Magyar kézilabda sikerek

Három magyar kézilabdacsapat is érdekelt volt vasárnap az EHF-kupában. A Tatabánya és a Balatonfüred előnybe került a főtáblára kerülésért vívott első mérkőzésen, míg a Dunaújváros hiába győzött a visszavágón, kiesett.

A Balatonfüredi KSE egy góllal győzött a cseh bajnok Baník Karviná otthonában vasárnap a férfi kézilabda EHF Kupa selejtezőjében, a 3. forduló első mérkőzésén.  Hiába vezetett a Balatonfüred négy góllal is a szünetben, a végén a cseh együttes jól hajrázott és így csak egy góllal nyert a Csoknyai csapat. Igaz az idegenben szerzett győzelem így is biztató a jövő vasárnapi visszavágó előtt. 

férfi EHF-kupa, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés: Baník Karviná (cseh)-Balatonfüredi KSE 33-34 (16-20)

A Balatonfüred legeredményesebb játékosai: Szita 8, Topic 7, Máthé 4, Hornyák, Szemenyov, Kemény 3-3. 

A holland "oroszlánok" a mérkőzés elején még 5-3-ra vezettek Tatabányán, de végül nem forgott veszélyben a Tatabánya győzelme, sőt fél lábbal már a csoportkörben érezheti magát a Grundfos 13 gólos győzelme után, a visszavágót jövő héten rendezik Sittardban. 

férfi EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés: Grundfos Tatabánya KC - OCI-LIONS (holland) 31-18 (14-9)

a Tatabánya legeredményesebb játékosai: Vujovic 10, Grigoras 6, Juhász Á. 5


A Dunaújvárosi Kohász egy góllal ugyan nyert a spanyol Super Amara Bera Bera ellen idegenben , de a hazai környezetben elszenvedett nyolc gólos vereséget nem sikerült lenullázni, így kiestek a kohászos lányok. 

női EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, visszavágó: Super Amara Bera Bera (spanyol)-Dunaújvárosi Kohász KA 22-23 (11-10). Továbbjutott: a Bera Bera, 48-41-es összesítéssel.

a Dunaújváros legeredményesebb játékosai: Szekerczés 8, Sirián 6, Kazai, Szalai 3-3

Az Érd HC öt góllal kikapott a norvég Storhamar HE otthonában a női kézilabda EHF Kupa selejtezőjében a harmadik forduló vasárnapi visszavágóján, így a hazai egy gólos előny nem tartott ki, az érdiek nem jutottak a csoportkörbe. 

 Női EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, visszavágó: Storhamar HE (norvég)-Érd HC 32-27 (15-12), Továbbjutott: a Storhamar 60-56-os összesítéssel.

Az Érd legeredményesebb játékosai: Krpez Slezak 6, Lassource, Lavko 5-5, Kovacevic, Kiss N. 3-3

A A Siófok KC házigazdaként 11 góllal legyőzte az orosz Lada Toljatti csapatát, így ledolgozta idegenben összeszedett négy gólos hátrányát és feljutott az EHF-kupa főtáblájára. 

Siófok KC-Lada Toljatti (orosz) 37-26 (18-12), továbbjutott: a Siófok 63-56-os összesítéssel.
a Siófok legeredményesebb játékosai: Kobetic 9, Nze Minko 8, González Álvarez 5