• 2023 02 08

Torna ob - Kardos Botond és Kovács Zsófia nyerte a mesterfokú bajnokságot összetettben

Vb után ob Győrben

A férfiaknál Kardos Botond, a nőknél Kovács Zsófia nyerte az egyéni összetettet a tornászok mesterfokú országos bajnokságán pénteken, Győrben.

A magyar szövetség beszámolója szerint Kardos Botond, a Győri AC versenyzője magabiztosan győzött, több mint négy ponttal előzte meg Babos Ádámot.
"Nagyon örülök az első helyezésnek, hiszen a világbajnokság után egy kicsit leeresztettem, emiatt különösen kedves a szívemnek ez a cím" - nyilatkozta.
A tavaly Európa-bajnokságon egyéni összetettben ezüstérmes Kovács Zsófia csupán egy tizedponttal gyűjtött többet a második helyezett Fehér Nóránál.
"Nagyon jó érzés visszatérni, hiszen ez volt a világbajnokság óta az első hazai verseny. Még mindig nem a legerősebb gyakorlataimmal indultam, ennek ellenére szeretnék jól szerepelni a szerenkénti finálékban" - mondta a Dunaferr SE sportolója.
Az egyéni összetett verseny egyben a csapatbajnokság második fordulója is volt. A férfiaknál a Budapesti Honvéd SE nyert Csorvási Soma, Földes Márton, Kiss Balázs, Rengei Balázs, Vecsernyés Dávid összeállításban.
"Tavaly a második helyen zártunk, az idei célunk a dobogó felső foka volt, amely nagy örömünkre sikerült. A csapat teljesítményével elégedett vagyok, elértük a kitűzött eredményt" - mondta Kiss Balázs.
A nőknél két forduló alapján a Postás SE A csapata bizonyult a legjobbnak, Péter Sára, Al-Salty Dália, Fedorova Yana, Székely Zója, Bácskay Csenge összeállításban.
Al-Salty Dália szintén elégedetten nyilatkozott, mondván, a tavasszal megszerzett első helyet sikerült megtartaniuk.
A győri verseny szombaton és vasárnap - egyformán 11 órától - a szerenkénti döntőkkel folytatódik az Olimpiai Sportparkban.

Eredmények:
mesterfokú bajnokság, egyéni összetett:
férfiak:
-------
1. Kardos Botond (Győri AC) 81,800 pont
2. Babos Ádám (FTC-Telekom) 77,400
3. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 76,000
nők:
---
1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 52,200 pont
2. Fehér Nóra (Győri AC) 52,100
3. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 51,300

csapatbajnokság, végeredmény:
férfiak:
--------
1. Budapesti Honvéd SE (Csorvási Soma, Földes Márton, Kiss Balázs, Rengei Balázs, Vecsernyés Dávid) 467,350 pont
2. FTC-Telekom 458,550
3. Győri AC 452,000
nők:
---
1. Postás SE A (Péter Sára, Al-Salty Dália, Fedorova Yana, Székely Zója, Bácskay Csenge) 300,000 pont
2. Dunaferr SE 298,800
3. MTK Budapest 291,600