• 2024 03 29

Stollár kiesett Houstonban

Nem jött össze az elődöntő

Stollár Fanny két szettben vereséget szenvedett a houstoni tenisztorna negyeddöntőjében. Ám a kiesés ellenére a jövő héten jöhet az újabb ranglistacsúcs a magyar teniszezőnő számára. Hiszen a 20 éves hölgy valószínűleg előre lép majd a 115. hely környékére a világranglistán.

Nem sikerült a legjobb négy közé jutnia Houstonban Stollár Fannynak. A világranglista 120. helyén álló magyar versenyző két játszmában kapott ki a tornán negyedik helyen kiemelt amerikai Jessica Pegulától.

A magyar teniszezőnő az első szett 2:2-je után sorozatban öt adogatójátékát is elveszítette, így hiába brékelt ő is háromszor, ez csak arra volt elég, hogy 6:3, 6:3-as vereséget szenvedjen.
„Nem ment jól a játék, nem tudtam magamból kihozni azt a teljesítményt, mint ami bennem van. Pegulával nagyjából azonos szinten vagyunk a világranglistán is, ennél sokkal szorosabb eredményt kellett volna tudnom elérni ellene” – nyilatkozta szomorúan a találkozó után.


Fanny számára ezzel véget ért az év, legközelebb januárban, Ausztráliában indul majd versenyeken, ahová már november végén elutazik.

WTA-TORNA, HOUSTON (150 ezer dollár, kemény pálya), női egyes, negyeddöntő:
Pegula (amerikai, 125.)–Stollár (120.) 6:3, 6:3