• 2024 04 20

Már a legjobb nyolc között Stollár Fanny Houstonban

Újabb győzelmével legalább 10 helyet előrelép majd a ranglistán Stollár

Második mérkőzését is megnyerte a 150 ezer dolláros összdíjazású houstoni WTA-tenisztornán Stollár Fanny. A világranglista 120. helyén álló magyar versenyző két játszmában győzte le az amerikai Jacqueline Cakót.

A második számú magyar teniszezőnő a saját dolgát nehezítette meg az első játszmában, amikor 5:2-ről hagyta kiegyenlíteni ellenfelét, de aztán már szerencsére nem hibázott. A mondás szerint senki nem lép kétszer ugyanabba a folyóba, és ez igaz volt most Stollárra is, mert a második játszmában már nem engedte fel 5:2 után ellenfelét, hanem saját adogatását, ha nem is simán, de megnyerte, így kiharcolta a legjobb nyolc közé kerülést.

„Szerencsére már jobb volt az időjárás, mint kedden, és nekem is jobban ment a játék. Sokat tudtam felmenni a hálóhoz és ezzel igyekeztem megtörni ellenfelem stabil védekező játékát, aki alig-alig hibázott” – mondta el a magyar teniszező a mérkőzés után, akinek következő ellenfele, az elődöntőbe jutásért a torna negyedik kiemeltje, a világranglistán 125. amerikai Jessica Pegula lesz pénteken.

 WTA-TORNA, HOUSTON (150 ezer dollár, kemény pálya), női egyes, 2. forduló:
Stollár (5.)–Cako (amerikai) 7:5, 6:3