• 2024 04 24

Négy érem zárásként

Sikeres hétvégét zárt a háromtagú magyar csapat

Hosszú Katinka egy arany- és egy bronzérmet, Kapás Boglárka és Verrasztó Dávid egy-egy ezüstérmet nyert vasárnap

Hosszú Katinka a tokiói világkupán negyedik aranyérmét nyerte vasárnap, amikoris a rövidebbik vegyes számban diadalmaskodott. A győzelemhez 2:04.65 kellett. 200m háton szerezte második érmét a mai napon, és második bronzérmét a hétvégén. 2:02.89-es idővel csapott a célba mindössze egy századdal lemaradva az ezüstérmes, ausztrál Minna Atherton mögött. Az aranyat a szintén ausztrál Emily Seebohm nyakába aksztották.

Előzetesen tudni lehetett, hogy 400m vegyesen Verrasztó Dávid legnagyobb (egyetlen) ellenfele a szám regnáló olimpiai bajnoka, a hazai medencében úszó, Hagino Koszuke volt. Ez a végeredményen is látszott, más nem tudta legyőzni. Az ezüstérem megszerzéséhez nagyot kellett hajrázni a végén, Dávid 4:03.29-el, 0.23-al a másik japán Watanabe előtt ért célba.

Kapás Boglárka 800m gyorson volt érdekelt a világkupaforduló zárónapján, utolsóként ugrott medencébe a mieink közül. A versenyszámot végül nagy cstában, 13 századmásodperces előnnyel a japán Mayuko Gotou nyerte, így Boginak az ezüstérem jutott, ideje 8:19.87.      

Összességében sikere hétvégén van túl a háromfős magyar csapat, a mieink kilenc érmet nyertek Tokióban.

A világkupa sorozat következő állomása Szingapúrban lesz, jövő hétvégén.