• 2024 04 29

Minden váltónk továbbjutott

Salt Lake City a második állomás short track-eseinknek

Calgary után az amerikai városba költözött a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-sorozat mezőnye erre a hétvégére

Pénteken a seljetezőkkel megkezdték szereplésüket a magyar csapat tagjai is.

Először a férfiak 1000m-es első versenyének futamait rendezték, melyből mindhárom indulónk továbbjutott. A Liu testvérek futamelsőként, Varnyú Alex második helyen kvalifikálta magát a második körbe. Ott csak Liu Shaolin Sándornak sikerült jobb időt futnia, ennek ellenére mindhárom versenyzőnk érdekelt lesz a szombati negyeddöntőkben. A második versenyen Krueger Cole és Varnyú Alex indult, mindketten a második körben estek ki. Cole szó szerint, ő futamában mért idő nélkül zárt.

Női 1000-en csak Jászapáti Petra jutott tovább a selejtezőből, Bácskai Sára Luca és Knoch Márta befejezte a szereplést a táv első versenyén. A második versenyen Sára javított, Somogyi Barbara balszerencsés volt és futama végén zárt. 1500m-en juniorjaink, Szliczei-Német Rebeka és Somogyi Barbara képviselte a magyar színeket. mindketten elvéreztek a negyeddöntőkben. 

1500m-en a férfiak következtek a negyeddöntőkkel, ahol Burján csaba sikerrel vette az akadályt, azonban Krueger Cole rossz napot fogott ki, nem jutott tovább.

A férfiak legrövidebb távján Burján Csaba csoportjában elsőként, a Liu testvérek másoddikként léptek a következő körbe, ahonnan ugyancsak magabiztosan "korcsolyáztak át" a táv első versenyének vasárnapi negyeddöntőibe.

Váltóink ennél jobban nem is szerepelhettek volna. A férfiak és vegyesváltónk elsőként, női váltónk idővel a második körben.

Szombaton a verseny két hosszabb egyéni számának döntőit és a váltószámok elődöntőit rendezik.