• 2023 09 25

Tornagyőztes a futsalválogatott

Négy meccs, négy győzelem

Férfi futsalválogatottunk Kuvaitot is legyőzte a poreci nemzetközi tornán, és hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a viadalt.

A Turzó József vezette együttes három győztes meccsel a háta mögött várta a poreci torna utolsó mérkőzését, a Kuvait elleni összecsapást. A mieink sorrendben Bosznia-Hercegovinát, Görögországot és Szlovéniát győzték le és Kuvait ellen már egy döntetlen is elég lett volna a tornagyőzelemhez. A ázsiai válogatott trénere a világ egyik legnevesebb szakvezetője, a brazil Cacau.

A második félidőben is a magyar válogatott volt kezdeményezőbb volt, de a vezető gólt csak a 35. percben szerezte meg a csapat, egy szöglet után Klacsák Bence érkezett a rövid saroknál, és a hálóba továbbított (1-0). A kuvaitiak gyorsan egyenlítettek, a hatodik szabálytalanságunk után megítélt kisbüntetőt értékesítették (1-1). Az utolsó másodpercben aztán a magyar válogatott megszerezte a győztes gólt, Pál Patrik kisbüntetőből bombázott a léc alá (2-1). 

A magyar válogatott a győztesnek járó trófea mellé egy egyéni elismerést is kapott, Alasztics Marcell lett a torna legjobb kapusa.

– Feszült, nehéz mérkőzést játszottunk. Sikerült semlegesítenünk a kuvaitiak labdatartásra épülő játékát, ugyanakkor a mi támadásaink sem sikerültek igazán jól. Ellenfelünk hatékonyan védekezett, emellett látszott, még szokatlan a játékosok számára a nagy terhelés, öt nap alatt a negyedik nagy iramú mérkőzésen léptek pályára. Nem volt rossz a játékunk, de van még mit javítanunk rajta a következő időszakban – értékelte a meccset a szövetségi kapitány.

A futsalválogatott Turzó József kinevezése óta kilenc mérkőzésen lépett pályára, ebből hetet sikerült megnyernie, vagyis eredményesség tekintetében máris előrelépett.

– Minden nemzetközi győzelmet meg kell becsülni, már csak azért is, mert ezúttal is komoly játékerőt képviselő csapatokkal mérkőztünk meg. Nagy értéke van a sikernek, de azt is látni kell, hogy továbbra is egy hosszú út elején járunk. Ez a torna jó visszaigazolás volt számunkra, megmutatta, hogy jó irányba haladunk. Büszke vagyok a játékosokra, minden kerettag tudása legjavát adta az elmúlt egy hétben. Néha akadozott még a játékunk, de mindenki partner az új játékstílusunk elsajátításában, és igyekszik megvalósítani azokat a taktikai elemeket, amiket kérünk tőlük. Támadásban és védekezésben egyaránt léptünk előre, igyekeztünk  hátulról építeni az akcióinkat, és nyomás alatt is bátor előrejátékkal helyzetbe hozni a centereinket. Alakul a csapat karaktere, és egyre jobban körvonalazódik az a mag, amelyre hosszú távon számíthatunk. Szeretnénk egy bővebb keretet kialakítani, amelyben mindenki emberileg és képessége alapján is illik a csapatba. Örülök, hogy több fiatalnak is lehetőséget tudtunk adni, ők pedig bizonyították, hogy számíthatunk rájuk a továbbiakban is – tette hozzá Turzó József.

Magyarország-Kuvait 2-1 (0-0)
Magyarország: Alasztics Marcell - Dávid Richárd, Miklós Tamás, Klacsák Bence, Rábl János
Cserék: Harnisch Ákos, Varsányi Áron, Komáromi Péter, Józsa Tamás, Pál Patrik, Hadnagy István, Tatai József, Nagy Imre, Dróth Zoltán, Harmati Tamás, Siska Gergő
Gólszerző: Klacsák, Pál