• 2024 03 29

David Davis a Telekom Veszprém új vezetőedzője

A spanyol szakember 1+1 évre írt alá a magyar bajnokhoz.

A mai napon hivatalossá vált, hogy David Davis veszi át a Telekom Veszprém csapatának vezetőedzői posztját. A 41 éves spanyol szakember 1+1 éves szerződést írt alá a Veszprém Handball Team Zrt.-vel. Munkáját klub egykori kiváló játékosa, Carlos Perez fogja segíteni. A sportigazgató feladatok elvégzésével a klubvezetés Gulyás Istvánt bízta meg.

David Davis a BM Granollersben kezdte játékos pályafutását 1995-ben, majd a CB Naranco Oviedoba igazolt, amit az SD Tucro majd a BM Altea követett. A kiváló balszélső legsikeresebb évei 1999 és 2013 között voltak, amikor sorrendben a BM Valladolid, a Ciudad Real és az Atletico Madrid BM csapataiban játszott. Utóbbi három együttessel háromszor lett spanyol bajnok, ötször nyerte meg a Spanyol Kupát, háromszor a Spanyol Szuperkupát, valamint a Bajnokok Ligája trófeáját is begyűjtötte három alkalommal. Ezen felül nyert még EHF Kupát, EHF Szuperkupát és klubcsapatok világbajnokságát is. A spanyol válogatottal 2005-ben világbajnokságot, majd 2006-ban Európa-bajnoki ezüstérmet nyert, mielőtt 2008-ban olimpiai bronzérmet szerzett volna a pekingi olimpiai játékokon. Játékospályafutását az FC Portoban fejezte be 2013-ban.
 
Még ebben az évben elkezdte edzői karrierjét a HC Vardar kispadján másodedzőként, ahol 5 éven keresztül tevékenykedett Raúl González segítőjeként, és mellette a 2016-17-es idényben a ZRK Vardar női csapatának vezetőedzői posztját is betöltötte. Mindkét együttesnél minden évben macedón bajnok és kupagyőztes lett, a férfiakkal kétszer megnyerte a SEHA Ligát, 2017-ben pedig a Bajnokok Ligáját is. Ugyanebben az évben a női együttes élén a második helyen végzett a BL-ben. 2017-ben az orosz válogatott másodedzője lett, majd 2018 óta az egyiptomi férfi nemzeti csapat szövetségi kapitányi posztját tölti be.