• 2024 04 26

Ismét kikapott a Haladás, továbbra is veretlen az FTC

Győzött a Honvéd és az Újpest is

Eredmények az OTP Bank Liga 10. fordulójában: FTC-Debrecen 2-2, Budapest Honvéd - DVTK 1-0, Mezőkövesd-Haladás 2-0, Paks-Kisvárda 4-1, Újpest - Puskás Akadémia 2-0

A listavezető Ferencváros kétszer egyenlítve 2-2-es döntetlent játszott szombaton a vendég Debrecen együttesével a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában, a házigazdák a 32. perctől emberhátrányban futballoztak.

    A Ferencváros sorozatban 22. bajnoki mérkőzésén maradt veretlen, az NB I-ben pályaválasztóként immár 26 találkozó óta nem szenvedett vereséget.

Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 2-2 (0-1)
---------------------------------------
Groupama Aréna, 8911 néző, v.: Iványi
    gólszerzők: Lanzafame (48., 82.), illetve Takács T. (20.), Szécsi (74.)
    piros lap: Heister (32.)
    sárga lap: Heister (24.), Lanzafame (50.), illetve Bódi (10.), Csősz (41.), Szécsi (69.), Nagy S. (82.), Kinyik (90.)

    Ferencváros:
    ------------
Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister - Sigér, Spirovski (Böde, 80.) - Varga R. (Csernik, 80.), Bőle, Petrjak - Lanzafame (Finnbogason, 88.)

    Debreceni VSC:
    --------------
Nagy S. - Kusnyír, Pávkovics, Kinyik, Barna - Haris, Csősz - Varga K. (Szatmári, 85.), Szécsi, Bódi (Bereczki, 61.) - Takács T. (Könyves, 65.)

    Tempós iramban kezdődött a mérkőzés, amelyen a vendégcsapat kezdett el előbb veszélyesebben futballozni, így nem keltett meglepetést, amikor a 20. percben Takács Tamás góljával - Bódi Ádámtól kapott remek beadást - megszerezte a vezetést. A kapott gól után azonnal nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Ferencváros, és lendületét az sem törte meg, hogy létszámban megfogyatkozott: Marcel Heister nyolc perc alatt gyűjtött be két sárga lapot. A szünet előtt sorra alakította ki a gólhelyzeteket a házigazda, de az eredmény nem változott. A debreceni csapat beszorult a saját tizenhatosának környékére, kapusuk, Nagy Sándor kétszer is bravúrral védett.
    A 48. percben Davide Lanzafame csúsztatott fejesével egyenlített a Ferencváros, amely továbbra is támadásban maradt, és kapura is veszélyes tudott lenni. A létszámfölényben lévő vendégek inkább kontráztak, és a nyomasztó hazai mezőnyfölény ellenére az egyik ilyen akciójuk végén a 74. percben Szécsi Márk góljával ismét előnyhöz jutottak. Lanzafame azonban másodszor is egyenlített - egy szabadrúgás utáni lecsorgó labdát lőtt a kapuba 10 méterről -, így a tabella éllovasa kiharcolta a döntetlent.

 

 

A pályaválasztóként az MTK Új Hidegkuti Nándor Stadionjában játszó kispestiek sikerükkel biztosan megőrzik második helyüket a tabellán, míg az utolsó előtti miskolciak immár öt találkozó óta nem tudták begyűjteni a három pontot.


 Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
---------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2069 néző, v.: Szőts
    gólszerző: Holender (67.)

    Budapest Honvéd:
    ----------------
Gróf - Batik, Kamber, Baráth - Heffler T., Pilík (Banó-Szabó, 58.), Hidi (Bamba, 85.), Gazdag, Kukoc (Tischler, 76.) - Holender, Danilo

    Diósgyőri VTK:
    --------------
Antal - Sesztakov, Brkovics, Karan, Juhar - Márkvárt, Mazalovic, Tajti (Hasani, 63.) - Vernes (Bacsa, 58.), Mihajlovics, Makrai

    Mindkét csapat óvatosan kezdte a találkozót, így az első nagyobb helyzetre több mint húsz percet kellett várni, akkor Holender fejesét védte Antal. A játékrész második felében a kispesti együttes volt aktívabb, de a miskolci kapus hárította a kevés kapujára irányuló távoli lövést, s a túloldalon Gróf sem hibázott egyetlen védenivalója alkalmával.
    A folytatásban egyértelműen a Honvéd került mezőnyfölénybe, de ez sokáig meddőnek bizonyult, mígnem az egész találkozón agilis Holender bevette a vendégek kapuját. Alig néhány perccel később egyenlíthetett volna a DVTK, amely a továbbiakban nem tudott újítani, így a fővárosiak könnyedén őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig.

A Mezőkövesd 2-0-ra legyőzte a vendég Szombathelyi Haladást, a hazaiak sorozatban harmadszor nyertek saját közönségük előtt, míg a vendégek egymás után harmadik alkalommal szenvedtek vereséget a bajnokságban.

Mezőkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)
----------------------------------------------------------
Mezőkövesd, 2168 néző, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Molnár (7.), Koszta (92. - 11-esből)
sárga lap: Cseri (15.), Pillár (45.), illetve K. Mészáros (23.), Bosnjak (56.), Kolcak (64.), Tamás (77.)
 
    Mezőkövesd:
    -------------
Dombó - Farkas D., Pillár, Szalai, Vadnai - Mevongou, Szeles - Cseri (Koszta, 78.), Vajda (Hudák, 89.), Molnár (Katanec, 84.) - Drazic
    
    Haladás:
    --------
Király - Habovda, Kolcak, Tamás, Bosnjak - K. Mészáros (Bamgboye, 79.), Jagodics, Rácz, Halmosi (Németh, 61.) - Priskin, Gaál (Grumic, 69.)
 
    A kezdés után hét perccel szerzett vezető találat megnyugtatta a hazai együttest, amely az előny birtokában leginkább a védekezésre koncentrált, és átadta a kezdeményezés lehetőségét a vendégeknek. A nem túl nagy iramú meccsen a Haladás rendületlenül próbálkozott, de a felállt kövesdi védelmet a szünetig nem tudta átjátszani.
    Fordulás után nem sokat változott a játék képe: a szombathelyieknél volt többet a labda, ugyanakkor a sorozatos pontatlanságok miatt valódi veszélyt nem jelentettek a hazaiak kapujára. A Haladásnak nem sikerült egyenlítenie, sőt, a hosszabbításban a Mezőkövesd tizenegyesből végleg eldöntötte a három pont sorsát.

A Paks magabiztos játékkal 4-1-re nyert szombaton a vendég Kisvárda ellen, a hazai csapat sorozatban hetedik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen, ezek közül négyen mind a három pontot begyűjtötte.


Paksi FC-Kisvárda Master Good 4-1 (3-1)
---------------------------------------
Paks, 800 néző, v: Radványi
    gólszerzők: Hahn (15.), Remili (18.), Gévay (42., 92.), illetve Horváth Z. (30.)
    sárga lap: Egerszegi (38.), illetve Gosztonyi (71.), Anderson (84.), Ene (89.)

     Paksi FC:
    ---------
Nagy G. - Kulcsár D., Gévay, Fejes, Báló - Kecskés - Haraszti (Horváth P., 89.), Bertus, Egerszegi, Remili (Bartha, 84.) - Hahn (Simon A., 77.)

     Kisvárda Master Good:
    ---------------------
Felipe - Melnik, Ene, Vári, Anderson - Lucas (Sassá, 68.), Protic - Gosztonyi (Minca, 80.), Misic, Ilic (Karaszjuk, 61.) - Horváth Z.

    Aktívan kezdett a Paks, de csak negyedóra elteltével alakított ki nagy helyzeteket, akkor viszont többet is, és három percen belül két gólt szerzett. Ezután visszább húzódott a saját térfelére, átengedte a területet a vendégeknek, akik szögletet követő fejessel szépítettek. A félidő hajrájára ismét eljutott a kisvárdai kapuig a hazai együttes, és szabadrúgás után szintén fejessel növelte előnyét. Mivel a paksiak második találatát is szöglet előzte meg, a négyből három gól rögzített helyzetből esett.
    A második félidőben a Kisvárda nem találta a fogást ellenfelén, így nem volt komoly esélye, hogy felzárkózzon. A hazaiak továbbra is stabilan, szervezetten futballoztak, jól védekeztek, és több szép akciót vezettek. A ráadásban megint egy szögletből még egy gólt szereztek, így összességében kontroll alatt tartva a mérkőzést jó játékkal magabiztosan győztek.

eMMX

    Az Újpest pályaválasztóként négy döntetlen és két vereség után először győzte le a felcsúti klubot, amely az előző idényben mindhárom bajnoki párharcukat megnyerte, és legutóbb 2015 májusában kapott ki a fővárosiaktól az NB I-ben.

Újpest FC-Puskás Akadémia FC 2-0 (0-0)
--------------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 1800 néző, v.: Erdős
    gólszerzők: Nwobodo (52.), Novothny (73.)
    sárga lap: Novothny (86.), Ristevski (87.), illetve Spandler (26.), Varga J. (60.)

    Újpest FC:
    ----------
Pajovic - Balázs B., Ristevski, Bojovic, Burekovic - Sankovic, Onovo - Nwobodo, Zsótér (Lukács, 83.), Beridze (Pauljevic, 71.) - Novothny (Mohl, 93.)

    Puskás Akadémia FC:
    -------------------
Danilovic - Osváth, Hegedűs J., Heris, Spandler, Balogh B. - Mioc, Varga J. (Urblík, 61.), Kiss T. (De Jesus, 65.), Vlasko (Bokros, 76.) - Arabuli

    Az első félidőben a hazaiak irányították a mérkőzést, de helyzetet sokáig nem tudtak kialakítani. Az Újpest húsz perc elteltével szabadrúgásokból és szögletekből keltett némi zavart a felcsúti kapu előtt, majd a szünet előtt Zsótér és Beridze már akcióból is veszélyeztette Danilovic kapuját. A Puskás Akadémia a kezdés után öt percig vállalta fel a nyílt játékot, utána csak a védekezésre koncentrált, támadó játéka rendkívül erőtlen volt: a vendégjátékosok alig tudták átvinni a labdát a hazai térfélre, ahol aztán gyorsan el is veszítették azt.
    Gyors újpesti góllal kezdődött a második játékrész - Zsótér kiugratását követen Nwobodo értékesítette a ziccert -, így a felcsútiak bátrabb játékra kényszerültek. A Puskás Akadémia helyzet nélküli mezőnyfölényre tett szert, az Újpest azonban - Novothny szezonbeli első találatával - megduplázta előnyét, majd a lefújásig magabiztosan tartotta távol kapujától az ellenfelét