• 2024 03 28

Férfi kézilabda BL - Továbbra is százszázalékos a Szeged

Győzelem a Celje ellen is

A MOL-Pick Szeged házigazdaként kilenc góllal legyőzte szombaton a szlovén RK Celje PL csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

A két együttes hetedik alkalommal találkozott, egy döntetlen és két vereség mellett a magyar csapat negyedszer nyert.

    Férfi kézilabda BL, csoportkör 4. forduló, B csoport:
MOL-Pick Szeged - RK Celje PL (szlovén) 33-24 (18-8)
----------------------------------------------------
a Szeged gólszerzői: Bánhidi, Maqueda 5-5, Källman, Sigurmannsson, Sostaric 4-4, Balogh Zs., Canellas 3-3, Kasparek, Zsitnyikov 2-2, Bodó 1

    A Szeged keretéből ezúttal a spanyol jobbszélső, Pedro Rodríguez maradt ki. A szlovénok a Telekom Veszprémtől kölcsönvett olimpiai és háromszoros világbajnok francia William Accambray-t nem nevezték.
    A meccs elején sorozatban négy gólt dobott a házigazda, így a Celje múlt héten kinevezett edzője, Tomaz Ocvirk már tíz perc után időt kért. A folytatásban sem változott a játék képe, Marin Sego kapus remek teljesítményére alapozva növelte a különbséget a hatékonyan támadó magyar bajnok. A vendégeknek több mint hat perccel a szünet előtt ismét időt kellett kérniük, mert kilencgólos hátrányba kerültek (15-6), amely a dudaszó előtt Joan Canellas találatával tízre nőtt (18-8).
    A második félidőben nyolc és fél perc után szerezte első akciógólját a Szeged, amely múlt vasárnap az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában is fölényesen vezetett, végül azonban csak némi szerencsével tudott nyerni egy góllal. Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért, mert a szlovénok elkezdték apránként ledolgozni tetemes hátrányukat (22-15).
    A tendencia nem változott, a Celje 5-0-s sorozatot produkált, ekkor a spanyol mester visszaküldte a pályára a kezdőcsapat tagjait. Ennek hatására ismét összeállt a hazaiak támadása és védekezése, így sikerült ismét növelniük a különbséget és biztosítaniuk negyedik csoportmeccsükön a negyedik győzelmüket (33-24).
    A Celje legeredményesebb játékosa Rok Ovnicek volt hat góllal.
    A Szeged jövő vasárnap a német Flensburg-Handewitt együttesét fogadja, a két-két győzelemmel és vereséggel álló Telekom Veszprém pedig szombaton a címvédő francia Montpellier otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.
    A Montpellier négy vereséggel kezdte az új idényt, ilyen rosszul korábban egyetlen címvédő sem rajtolt a BL-ben. A Szeged mellett továbbra is százszázalékos a francia Paris Saint-Germain és a tavalyi győztes macedón Vardar Szkopje.