• 2024 03 29

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott

Barátságos győzelem

A magyar válogatott végig dominálni tudott a máltaiak ellen, és végül Jakabfi Zsanett találatával megérdemelt győzelmet aratott a két csapat pénteki felkészülési mérkőzésén.

A magyar női A-válogatott csütörtökön utazott el Máltára, hogy két felkészülési mérkőzésen mérje össze erejét a házigazdákkal. A megérkezés estéjén egy edzést vezényelt a kerettagoknak Markó Edina szövetségi kapitány, péntek délután pedig pályára lépett a csapat Ta'Qaliban a házigazdák ellen. Ahogyan arra számítani lehetett, a mieink végig dominálni tudtak, a máltaiak elsősorban kontrajátékukban bíztak.

Az első magyar helyzetet a 12. percben jegyezhettük fel, Jakabfi Zsanett lövését védte a hazaiak kapusa, az ismétlést Vágó Fanni hibázta el. A 17. percben Csiszár Henrietta távoli lövése tévesztett kevéssel célt, majd a 28. percben ismét Csiszár próbálkozott, a keresztléc mentette meg a máltaiakat a góltól. A 40. percben megszereztük a vezetést, Jakabfi Zsanett 18 méterről lőtte ki a kapu bal alsó sarkát, a labda a kapufáról pattant a hálóba (0-1).

A fordulás után is a mieink kezdeményeztek, Mosdóczi Evelin és Jakabfi is veszélyeztetett, utóbbi lehetőségnél nagyot védett a kapus. A 69. percben tizenegyeshez jutottunk, de Vágó Fanni a jobb kapufa mellé helyezett a büntetőből. A hajrában Siklér Kinga előtt adódott lehetőség, de a csereként beállt támadó a kapu fölé fejelt.

– A tegnapi utazás és késői edzés után picit tompán, pontatlanul kezdtük a mérkőzést, de a helyzeteink alapján már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. Csak az volt a kérdés, mennyi helyzetünket sikerül kihasználni, végül egy góllal, de megnyertük a találkozót a szervezetten és lelkesen védekező máltaiak ellen. Bízom benne, hogy a hétfői mérkőzésre javul a támadójátékunk, és több gólt is sikerül szereznünk – értékelt a mérkőzés után Markó Edina szövetségi kapitány.


Málta-Magyarország 0-1 (0-1)
Magyarország: Szőcs Réka - Mosdóczi Evelin (Tóth Alexandra, 70.), Turányi Lilla, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória - Fenyvesi Evelin (Csányi Diána, 60.), Csiszár Henrietta (Papp Dóra, 82.) - Rácz Zsófia, Jakabfi Zsanett (Németh Loretta, 92.), Süle Dóra (Kocsán Petra, 60.) - Vágó Fanni (Siklér Kinga, 82.)
Gólszerző: Jakabfi 40.