• 2024 04 25

Sallói bombaformában

A Sporting Kansas magyarja ziccert rontott, majd győztes gólt lőtt

Stieber és Nikolics csapata gól nélküli döntetlent játszott egymással, Sallói és Németh alakulatának zsinórban elért harmadik győzelme főcsoport elsőséget ért

Magyar nap volt a tegnapi az Észak-Amerikai Labdarúgó Bajnokságban (MLS).

A DC United a Chicago Fire csapatánál vendégeskedett. Bár a hazaiak a szögletek arányát tekintve jelentős fölényben voltak (12-4), de a kapuk egyformán kevés alkalommal forogtak veszélyben mindkét oldalon. Gól nélküli pontosztozkodás lett a vége. Nikolicsot hatvan perc után lecserélték a hazaiaknál, Stieber, nem lépett pályára a másik oldalon.

A másik magyar érdekeltségű mérkőzésen a Sporting Kansas csapata a Los Angeles FC-t fogadta, és bár a vendégek kétszer annyit lőttek kapura, a hazaiak pontosabban céloztak és 2-1 arányban győztek. Sallói Dániel ismét főszereplő volt a mérkőzésen. Csapata 1-0-ás vezetésénél ordító ziccert hibázott, ám később győztes gólt szerzett. Gólját beválasztották a hét gólja verseny ötös listájára a ligában. A Sporting Kansas masik magyarja, Németh krisztián a cserepedon kapott helyet, de nem lépett pályra.

A Sporting Kansas győzelmével a Nyugati Főcsoport győztese a bajnokságban.

Fotó: MLS