• 2024 04 26

Torna VB: Kvótát szerzett a női csapat is

A férfiakhoz hasonlóan a nők is kvótát szereztek csapatban a jövő évi világbajnokságra.

17. lett a doha-i világbajnokságon, ezzel kijutott a 2019-es stuttgarti, olimpiai kvalifikációs vb-re a női tornász válogatott, Kovács Zsófia összetett döntőben

A dohai torna-világbajnokságon a női selejtezők második napján kiderült, hogy a Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Fehér Nóra, Makra Noémi, Péter Sára alkotta csapat a 17. helyet szerezte meg, így teljesítette a célkitűzést. A csapatban tartalékként ott volt Al-Salty Dália is. A szakvezetés a vb előtt azt várta a nőktől és a férfiaktól is, hogy bejussanak a legjobb 24-be, így csapatban kvótát szerezzen a 2019-es stuttgarti vb-re. Kovács Zsófia a 21. helyen kvalifikálta magát az egyéni összetett 24-es döntőjébe.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya elmondta: nagyon örülnek az eredménynek. „Közel vagyunk ahhoz, amit a következő ciklusra tervezünk, hogy a legjobb 12-es mezőny tagjai legyünk. Ráadásul az Európa-bajnok Dévai Boglárka nem tudott itt lenni, az ő eredménye biztos jelentett volna egy-két plusz helyezést.” – mondta a szövetségi kapitány.