• 2023 02 08

Juhász Anna a mesterfokú bajnok

Hétvégén tartották a ritmikus gimnasztikázók Mesterfokú Bajnokságát

A felnőttek mezőnyében az MTK-Budapest versenyzői álltak a dobogó mindhárom fokán

A felnőttek mezőnyében az MTK-Budapest versenyzője, Juhász Anna nyerte meg a ritmikus gimnasztikázók Mesterfokú Bajnokságát. A viadal után kihirdették a válogatott kereteket is.

A Törökbálinti Sportközpont adott otthont a Berczik Sára Emlékversenynek és a Mesterfokú Bajnokságnak, amelyet ezen a hétvégén rendeztek meg.

A felnőtteknél vasárnap a Mesterfokú Bajnokságot rendezték, ahol egyéni összetett versenyt tartottak. Az MTK-Budapest sportolója, Juhász Anna győzött 69.950 ponttal, mögötte klubtársai, Pigniczki Fanni (69.450) és Váray Míra (66.250) végeztek.

A megmérettetés után az eredmények alapján, a Technikai Bizottság elnöke, Deutsch-Lazsányi Erika kihirdette az egyéni válogatott kereteket a 2019-es évre. A felnőtteknél Juhász Anna (MTK Budapest), Pigniczki Fanni (MTK Budapest), Váray Míra (MTK Budapest) és Kis Alexandra (MTK Budapest) alkotja a válogatottat. A junioroknál pedig Kocsis Evelin Viktória (MTK Budapest), Bernát Szófia (RUS RG Sport Kft.), Borda Kiara (MTK Budapest) és Krasznai Blanka (MTK Budapest) került a keretbe.

Eredmények, Mesterfokú Bajnokság, egyéni összetett:

    1. Juhász Anna (MTK Budapest) – 69.950 pont 
    2. Pigniczki Fanni (MTK Budapest) – 69.450 
    3. Váray Míra (MTK Budapest) – 66.250