• 2020 08 11

Vb kvótát szerzett a férfi tornász-válogatott

Dohai részsiker

A magyar férfi csapat bejutott legjobb 24 közé a dohai torna-világbajnokságon. A Vecsernyés Dávid, Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Kardos Botond, Ryan Sheppard alkotta válogatott a 10. csoportban lépett a szerekhez a selejtezőben és végül a 20. helyen zárt.

Ez azt jelenti, hogy a magyarok csapatban indulhatnak a 2019-es stuttgarti világbajnokságon, ahol olimpiai kvótát lehet szerezni.

„A fiúk hozták az átlagot, egy két hiba becsúszott azért, de a 20. helyezést így is szállították. Úgy gondolom, hogy az alap megvan, erre építkezhetünk” – összegzett Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára.

A katari vb-n a három legjobb csapat olimpiai kvótát szerez, a jövő évi világbajnokságon további kilenc nemzet legjobbjai érdemlik majd ki a tokiói indulási jogot.

Szombaton a nők selejteznek, esetükben a cél ugyanaz, mint a fiúknál. A legjobb 24-be jutott csapatok indulási jogot nyernek a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A nőknél Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makra Noémi, Fehér Nóra, Péter Sára és a tartalék Al-Salty Dália kapott helyet a csapatban.