• 2024 03 28

Tenisz-WTA WTA-vb - Babosék párosa könnyedén jutott az elődöntőbe

Úton a címvédés felé

Babos Tímea oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal könnyed győzelmet aratott a szingapúri tenisz WTA-világbajnokság párosversenyének negyeddöntőjében.

A második helyen kiemelt kettős - amelyben Babos címvédőként játszhat - a Gabriella Dabrowski, Hszü Ji-fan párossal találkozott a torna pénteki játéknapjának első összecsapásán, és mindössze 53 perc alatt diadalmaskodott. Az esélyesebb kettős egyszer veszítette el szervagémjét a találkozón, miközben hatszor tudta elvenni az ellenfél adogatójátékát.
Babos honlapján a legyőzött ellenféllel kapcsolatban kiemelte, hogy a páros "remek sikereket ért már el idén, sok nagy versenyen játszott jól".
"Tudtuk, hogy nehéz lesz. Felkészültek voltunk, jó taktikát alkalmaztunk, végig nagyon figyelmesen, koncentráltan és fegyelmezetten teniszeztünk" - nyilatkozta a soproni születésű játékos.
Hozzátette: az eredmény ellenére voltak nehéz pillanataik, főleg az első és második szett elején. "A lényeg: jól kommunikáltunk és eredményesen oldottuk meg ezeket a helyzeteket" - árulta el.
Babosék az elődöntőben majd az Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe ausztrál, amerikai, valamint az Elise Mertens, Demi Schuurs belga, holland kettős összecsapásának győztesével játszhatnak.
A magyar és a francia teniszező ebben az évben megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, míg a US Openen döntős volt. Babos 12 hétig vezette a páros világranglistát, melynek első helyéről most hétfőn taszította le a vb-n első kiemelt cseh Barbora Krejcikova és Katerina Siniakova, akik csütörtöki győzelmükkel már bejutottak a legjobb négy közé.

Eredmény, páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Gabriella Dabrowski, Hszü Ji-fan (kanadai, kínai) 6:0, 6:2