• 2024 03 29

Fucsovics legyőzte Fogninit

Túl a második fordulón

Az Australian Open második fordulójában az akkor 13. helyen jegyzett Sam Querrey legyőzése után pályafutása második legnagyobb skalpját aratta Fucsovics Márton (40.) azzal, hogy a bécsi ATP-500-as verseny (2 198 250 euró, kemény pálya) nyolcaddöntőjében felülmúlta az olasz Fabio Fogninit, aki a 15. az ATP-rangsorban, és az osztrák fővárosban a hetedik helyen emelték ki.

Fucsovics rövid időn belülhárom olaszt is legyőzött, Seppit, Cecchinatót és most Fogninit. Az majd csak csütörtökön derül ki, hogy a pénteki negyeddöntőben ki lesz Fucsovics ellenfele.

Fucsovics a pekingi ATP-tornán még kikapott Figninitől, de Bécsben sikerült a visszavágás. A magyar teniszező hátom szettben győzött, így remek évzárásnak néz elébe.

Férfi egyes
Nyolcaddöntő: Fucsovics Márton (magyar)–Fabio Fognini (olasz, 7.) 4:6, 6:3, 6:2

A magyar teniszező győzelme után a következő nyilatkozatot osztotta meg facebook oldalán: "Karrierem eddigi legnagyobb győzelmének tartom Fognini mai legyőzését! Az elején meg kellett szoknom a kisebb pályát, a timingot, de azt tudtam, hogy jól ütöm a labdát. Szerintem már az első szettben is jobban teniszeztem, mint ő, de 4:2-nél elsült a keze és ott minden bejött neki, tudott fordítani. Szerencsére higgadt, nyugodt maradtam, mert gyakorlatilag végig hittem a győzelemben. A 2. szettben okosabban szerváltam, nyesett, vágott, pörgetett, adogatásokat ütöttem testre és variáltam. Sokat segített a pekingi meccs tapasztalata, tudtam, hogy Fognini képes elveszíteni a fejét és sokat hisztizni. Most ezt jól ki tudtam zárni. A 2. szett közepétől egyértelműen irányítottam. Egyetértek az edzőmmel, Attilával aki azt mondta a meccs után, hogy ez a fej diadala volt."

Szerdai győzelmével Fucsovics megvédte mindazon pontokat, amelyeket tavaly Bázelben szerzett, az élő világranglistán a 42. helyen jegyzik, tehát akkor sem változik érdemben a pozíciója, ha pénteken nem jön össze az újabb siker. Ha viszont összejön, akkor meglehet az újabb világranglista csúcs a magyar teniszező számára.