• 2024 04 20

Németh Zsanett szerdán a bronzéremért küzdhet

Németh megsérült, nem bírt a címvédővel a négy között

A 76 kilós Németh Zsanett megsérült az elődöntőben, így kikapott a címvédő Yasemin Adartól a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokságon kedden, így a szerda esti programban a bronzéremért léphet szőnyegre.

A UTE 24 éves versenyzője nem ijedt meg esélyesebb ellenfelétől, aki tavaly legyőzte őt az Eb-döntőben: Németh az első három perc elején aktívabb volt, ezáltal a török vetélytársa került "akciókényszerbe", de nem tudott mit kezdeni a magyarral, azaz Németh 1-0-s vezetésre tett szert. A folytatásban viszont nagyobb sebességi fokozatba kapcsolat Adar, aki egy mögékerüléssel fordított (1-2), ráadásul az esetnél megsérült Németh jobb térde, emiatt ápolni is kellett. Innentől lépni is alig tudott, azaz esélye sem volt, hogy egyenrangú partnere legyen riválisának, a szünetig 4-1-es hátrányba került.
A folytatásban láthatólag összeszorított fogakkal küzdött, de nem tudott ráállni a jobb lábára, így egyoldalúvá vált a küzdelem. A harmadik mögékerülés (1-6) után ismét ápolni kellett, de a török ellenfele végig rendkívül sportszerű volt, egyáltalán nem támadta magyar ellenfelét. Némethet érthető passzivitása miatt ismét megintették, ekkor a könnyeivel küzdött, mert tudta, esélye sincs pontot csinálni (1-7). A magyar versenyző végül 10-1-re maradt alul, a meccs végén Adar segítette fel.
A 65 kilós Sleisz Gabriella kiesett, mivel legyőzője kikapott az elődöntőben, viszont a 72 kilós Szmolka Nikoletta szerdán a vigaszágon szerepelhet, mert a nyolcaddöntőben őt felülmúló mongol Nasanburmaa Ochirbat fináléba küzdötte magát.