• 2020 04 04

Búcsú a vegyes csapat világbajnokságtól

Nem sikerült a bravúr

Vereséggel fejezte be szereplését a kanadai Kelownában zajló vegyes csapat világbajnokságon a magyar válogatott. A Miklai János – Miklai Henrietta – Palancsa Zoltán – Palancsa Dorottya összeállítású csapat a csoportkört egyetlen vereséggel záró – Ingvild Skaga vezette – Norvégiától szenvedett vereséget. A 8-1-el záruló találkozó után a csapat skipje, Palancsa Zoltán az alábbiak szerint értékelt saját Facebook oldalán:

“A számunkra már tét nélküli utolsó meccsen simán kikaptunk a borzasztóan motivált norvégoktól, így végül is ők végeztek a csoport élén. Második helyen a hazai válogatott jutott tovább, míg harmadikként a remekül hajrázó szlovének folytathatják a legjobb 12 között! A körbeveréseknek köszönhetően mi a hatodik helyen zártunk 3/4-es győzelem-vereség aránnyal. Utólag visszagondolva elegendő lett volna a szlovákok elleni meccset hozni a továbbjutásért – de akkor ez nem sikerült – az a fránya 8-as kő… A csapatra büszke vagyok, rajtam kívül mindenki teljesítményével elégedett vagyok, köszönöm a minket edzőként elkísérő Peti és Callum segítségét!”

A csoportkör záró napjának (csütörtök) eredményei a D-csoportban: Kanada- Szlovákia 10-1, Szlovénia – Japán 8-7, Ausztria – Új-Zéland 6-5, Szlovénia – Szlovákia 9-6. A magyar válogatott számára ezzel véget ért a világbajnokság, amely a csoportkör után a 12 továbbjutó csapat részvételével az egyenes kieséses szakasszal folytatódik. Az A-csoportból a mezőnyben egyedüliként veretlen (nem mellesleg, címvédő) skót, illetve az Andrea Schöpp vezette német, valamint a török, a B-ből a az orosz-dán-svájci hármas, a C-ből pedig Spanyolország, Csehország és Svédország folytathatja a vegyes csapat világbajnokságot.

A nyolcaddöntők pénteki párosításai: Csehország – Svájc, Szlovénia – Kanada, Svédország – Németország, Dánia – Törökország. A csoportok győztesei, így Skócia, Oroszország, Spanyolország és Norvégia már automatikusan a negyeddöntőben folytathatják a világbajnokság péntek esti programjában. A finálét vasárnap rendezik Kelownában.