• 2024 04 25

Kasza Róbert harcba száll az olimpiáért

Dárdai Pál csapatának orvosa gyógyíthatja meg az öttusa világbajnok Kasza Róbertet

A combhajlítóizom sérülésével hónapok óta bajlódó, és ezért az Európa- és a világbajnoki szerepléséről is lemondani kényszerülő Kasza Róbert öttusázót Dárdai Pál berlini csapatának egyik orvosspecialistája vizsgálja meg szerdán a német fővárosban, egy másik pedig szükség esetén később kisebb műtét végrehajtására is készen áll – értesült az SzPress Hírszolgálat.

 „A háromszoros világbajnok, a tavalyi kairói VB-n pedig ezüstérmet szerzett Kasza Robi hónapok óta fájlalja a combhajlító izmát, egyik orvostól a másikhoz járt, több kórházban is megfordult, kezelést is kapott, gyógyultnak és panaszmentesnek még sem mondhatja magát, noha a legutóbb MRI vizsgálat után annak nyilvánították - nyilatkozta Martinek János, a férfi öttusa válogatott szövetségi kapitánya az SzPress Hírszolgálatnak. -  Ebben a nem éppen szívderítő helyzetben arra jutottunk a szövetségben, hogy talán egy labdarúgókkal foglalkozó orvoshoz kellene fordulni – nem feltétlenül egy magyarhoz -, aki hétről hétre találkozik sérült játékosokkal, és közülük néhányat elképesztően rövid idő alatt talpra is tud állítani. „Közfelkiáltással” döntöttünk úgy, hogy Dárdai Páltól, a látványosan menetelő Hertha BSC mesterétől kérünk segítséget, és gyorsan kiderült, hogy a legjobb helyen kopogtattunk.”

Martinek János az elmúlt héten küldött e-mail levelet a Bundesliga egyre nagyobb tekintélynek örvendő szakemberének, aki még aznap felhívta a kétszeres olimpiai bajnok öttusázót, majd nem sokkal később elkezdte előkészíteni Kasza Róbert berlini kivizsgálását.

„Pali, ha szabad így említenem, már másnap azzal a jó hírrel jelentkezett, hogy a csapat legjobb diagnosztája Berlinbe várja Kaszát, szóval induljon el olyan gyorsan, ahogy csak tud, és ha megérkezik, soron kívül elkezdik a kivizsgálását. Ha szükséges, egy olyan orvos is rendelkezésre áll, aki kisebb műtétet hajthat végre” – folytatta Martinek János, hozzátéve, hogy remélhetőleg sebészi beavatkozásra nem lesz szükség.

Kasza Róbert nem késlekedett, kedden autóval elindult Berlinbe, ahová szerdán a koradélelőtti órákban tervezi a megérkezését. Tekintettel arra, hogy a távolság   autópályán haladva közel 900 kilométer, utazását megszakítva a szerdára virradó éjszakát szállodában tölti.