• 2024 03 29

Új szezon, új névadó szponzor

Új távlatok előtt a békéscsabai röplabda

A B38 Rendezvényhajón tartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a Békéscsabai Röplabda SE. A játékoskeretben történtek változások, de a klub folytatni kívánja sikerszériáját. A BRSE határozott célja megvédeni magyar bajnoki és MEVZA Kupa címeket, valamint prioritás a Magyar Kupa visszahódítása és a nemzetközi porondon való eredményes szereplés.

Az eseményen elhangzott, hogy a BRSE a 2018/19-es szezonban az Extraligában, a Magyar Kupában, a Bajnokok Ligájában és a Közép-Európai Kupában (MEVZA) indul, amelyekben közel 60 mérkőzést fog játszani a csapat.

Baran Ádám, az egyesület elnöke rögtön az esemény elején felfedte a klub új névadó szponzorának kilétét. A klub 2019. június 30-ig szóló szerződést írt alá a Swietelsky Magyarország Kft-vel, de a felek elkötelezettek a hosszú távú együttműködés mellett. Az építőipari cég szlogenje a „JÖVŐÉPÍTŐ” összecseng a BRSE elképzeléseivel. Így hivatalos, hogy a felnőtt csapat a nemzetközi sorozatokban Swietelsky Békéscsaba, míg a hazai bajnokságban és a Magyar Kupában a Swietelsky - Békéscsabai Röplabda SE néven szerepel.

 „Jelentős lépés ez a klub életében, mely új távlatokat nyit meg számunkra. Büszke vagyok, hogy Európa meghatározó, az építőipar teljes spektrumában tevékenykedő vállalatcsoport lát fantáziát a BRSE támogatásában. Ezen megállapodásnak köszönhetően bátrabban tervezhetünk, nem kizárt, hogy hamarosan új vagy újabb játékosok csatlakoznak a kerethez. Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a Linamar Hungary Zrt-nek, mely cég neve egybeforrt a Békéscsabai Röplabda SE sikertörténetével. A Linamar továbbra is a klub kiemelt támogatója marad, utánpótlás csapataink névadó szponzoraként jelentős szerepet vállalnak az egyesület fejlődésében.” – mondta Baran Ádám

 A klubelnök szólt a Békéscsabai Röplabda Akadémia projekt előrehaladásáról. Az új munkacsarnok immár rendelkezik jogerős építési engedéllyel, bíznak benne, hogy 2019. év őszén átadásra kerül majd a létesítmény.

 Kormos Mihály szakmai igazgató elmondta, hogy markáns célokat fogalmaztak meg, ugyanis azon túl, hogy ismét az első helyen szeretnének végezni a bajnokságban, a MEVZA Cup sorozatban is a címvédés a cél. Szeretnék ismét visszahódítani a Magyar Kupát, míg a Bajnokok Ligájában, illetve adott esetben a CEV Kupában bizonyítani kell, hogy a BRSE európai szinten is képes kiemelkedően teljesíteni.

 „Minden körülmény és feltétel adott, hogy magas szintű munkát végezzünk. Augusztus óta gyakorol együtt a mag, míg a külföldi válogatott sportolóink szeptemberben csatlakoztak. Hosszú, küzdelmes szezon vár ránk, de hiszek benne, hogy teljesítjük célkitűzéseinket.” nyilatkozta a szakmai igazgató.

 Szarvas Péter polgármester úgy fogalmazott, hogy az önkormányzat, ahogy eddig, ezt követően is a klub mellett lesz, s szerinte az újabb sikerekhez garanciát jelentenek a klub új igazolásai. A sportág jövőjéről szólva azt emelte ki, hogy gondolnak az utánpótlásra is, amit bizonyít, hogy kormányzati támogatással a közeljövőben beindul a Békéscsabai Röplabda Akadémia, mely országos szinten is egyedülálló utánpótlásnevelő-műhely lesz.

 „Büszkék vagyunk, hogy a BRSE az ország röplabdázásának zászlóshajója. A sportág jelentős fejlődésen megy keresztül, a jövő évi EB rendezés pedig még inkább ráirányítja a figyelmet a röplabdára.” – zárta gondolatait a városvezető.

Tálas Zsuzsanna csapatkapitány, magyar válogatott egyik erőssége egy éves lengyelországi kitérő után tért vissza.

 „Professzionális körülmények közé kerültem, meglepett, hogy egy év alatt is milyen fejlődésen ment át a klub. Hazatérésemben fontos szerepet játszott az, hogy a BRSE két nemzetközi sorozatban is megméretteti magát, így jelentős tapasztalattal és jó formában leszek a jövő nyári Európa Bajnokságon. A Bajnokok Ligája egy különleges sorozat, minden sportoló álma, hogy eljusson a csoportkörig és ott eredményesen szerepeljen. Október 25-én a lengyel Budowlani Lodz ellen szeretnénk méltóan képviselni az egész magyar röplabdázást.” – mondta a nemzeti csapat feladója.