• 2024 04 20

Újabb magyar aranyérmek az ifjúsági olimpián

Késely és a vegyescsapatok is győztek

Szerdán egy újabb aranyérem került a magyar csapat neve mellé, igaz a magyar sportolók többet is nyertek, de a vegyescsapatok versenyében szerzett érem az országok éremtáblájába nem számít bele.

 Az egy magyar arany az uszodában született. A 200 méteres gyorsúszás döntőjében Késely Ajna a második aranyérmét szerezte, amely egyben a magyar csapat nyolcadik elsősége Buenos Airesben.

 A vívócsarnokban kardozóink, Pusztai Liza és Rabb Krisztián a vegyes csapattal nyertek egy újabb aranyérmet. A két fiatal az Európa 1-es elnevezésű gárdát erősítette. És ez a gárda meg is szerezte a bajnoki címet. azonban ez az eredmény nem számít bele az éremtáblázatba.

Szerdán tornában a vegyescsapatok küzdelmeit rendezték, ahol Balázs Krisztián a Team Simone Biles csapatban versenyezve szintén felállhatott a dobogó legfelső fokára.


Az uszodában a 4x100 méteres vegyesváltó Zombori Gábor, Milák Kristóf, Böhm Sebestyén és Kalmár Ákos összeállításban negyedik lett, Zombori Gábor pedig az 50 hát fináléjában nyolcadik.

A judosainknak is a csapatversenyt rendeztek Az ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofi Montreal, míg a bronzérmes Vég Zsombor Moszkva csapatát erősítette. Mindkét gárda azonban a selejtezők során búcsúzott.

A sportlövő vegyes csapatversenyben Pekler Zalán mongol társával bejutott a negyeddöntőbe.

A breaktáncos Török Enikő Erzsébet francia csapattársával kilencedik lett. A tollaslabdázó Sándorházi Vivien viszont a negyeddöntőben búcsúzott.