• 2020 07 10

Pekler Zalán aranyérmes az ifjúsági olimpián

Pekler a vegyescsapat versenyben győzött

2014 után ismét van ifjúsági olimpiai bajnoka a magyar sportlövészetnek. Pekler Zalán a mongol Enkhmaa Erdenechuulunnal aranyérmet nyert a légpuska vegyescsapat versenyszámban a nyári ifjúsági olimpián, Buenos Airesben. A magyar-mongol kettős a döntőben 10-9-re győzött orosz-mexikói ellenfelével szemben.

Az alapversenyben 828.4 körrel az első helyen végzett párosunk, amely a kieséses szakaszban előbb egy kínai-bangladesi kettőst győzött le 10-7-re, a négy közé jutásért egy argentin-iráni duót 10-9-re, majd az elődöntőben egy argentin-finn párost 10-5-re.

Pekler Zalán a 10 méteres puskaszámban éppen hogy lemaradt a döntőről, kilencedik lett, két tizeden múlt a döntő.

2014-ben Péni István volt ifjúsági olimpiai bajnok ugyanebben a számban.

 Pekler Zalán: "Nagyon boldog vagyok. Főleg azért, mert az egyéni verseny nem úgy sikerült, ahogy azt terveztem. Nem tagadom, frusztrált voltam, és duplán is bizonyítani szerettem volna, hogy nem véletlenül vagyok itt. Szerencsére jó párt kaptam a mongol lány személyében és minden adott volt, hogy jó eredmény szülessen. Természetesen megfordult a fejemben, hogy négy évvel ezelőtt Péni István ugyanebben a számban nyert, és úgy keltem, hogy szeretnék a  nyomdokaiba lépni. A döntőben nagy előnyre tettünk szert, aztán az orosz-mexikói kettős behozta azt, sőt 9-8-ra már ők vezettek, de szerencsére sikerült megfordítanunk az aranyérmeért zajló csata kimenetelét. Most egy argentin steak-kel ünnepeljük a sikert edzőmmel, Kisvárdai Istvánnal és Péni Istvánnal."