• 2024 05 20

Sikertelen csütörtök női kosárlabdában

A Sopron és a DVTK is kikapott

Az előző idényben ezüstérmes Sopron Basket hazai pályán 68-66-ra kikapott a spanyol Salamanca csapatától csütörtökön a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában. Míg a A DVTK az idegenbeli 77-76-os vereség után otthon is kikapott a címvédő török Galatasaraytól a női kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, ezzel búcsúzott a sorozattól.

Az 5/5-ös győzelmi mérleggel rendelkező magyar bajnok novemberben, a két csapat spanyolországi találkozóján 78-70-re nyert, főként Yvonne Turner 26 pontjának köszönhetően. Az ellenfél 4/6-os mutatóval érkezett a Novomatic Arénába.
A két gárda előzőleg nyolcszor csapott össze az Euroligában, a soproniak ebből csak hármat tudtak megnyerni.
A soproniak pénteken jelentették be, hogy a sok sérült miatt szerződtették korábbi alapemberüket, a már visszavonult és Olaszországban élő Honti Katát.
A csütörtöki meccsen Roberto Iniguez vezetőedző együttese remekül, egy 8-0-s sorozattal kezdett, a rivális azonban a negyed végére már egyenlített is. A második felvonás rémálomszerűen alakult soproni szempontból, a vendégek a magyar csapat szinte összes hibáját - amelyből rengeteg volt - megbüntették és a félidőben 46-29-re vezettek. A 17 pontos hátrányból fokozatosan feltornázta magát a magyar csapat, amelynek az utolsó pillanatban esélye lett volna a győzelemre is, a vendégek azonban a szoros végjátékban diadalmaskodtak.
A magyar csapat legeredményesebb játékosa Amanda Zahui volt 19 ponttal.
A Sopron jövő szerdán a B csoportban veretlenül éllovas orosz Dinamo Kurszkhoz látogat.

Női Euroliga, B csoport, 11. forduló:
Sopron Basket-Salamanca (spanyol) 66-68 (17-17, 12-29, 20-12, 17-10)
a magyar csapat legjobb dobói: Zahui 19, Crvendakic 18, Dupree 10

Cziczás László együttese előzőleg a Galatasarayhoz hasonlóan 5 győzelemmel és 1 vereséggel zárta a csoportkört, majd egy hete minimális vereséggel távozott Isztambulból.
A csütörtöki visszavágón a vendégek a második negyed közepétől szinte végig vezetettek, s a szoros végjátékból - akárcsak a párharc első felvonásában - ezúttal is ők jöttek ki jobban.
Szerdán a Szekszárd az idegenbeli 17 pontos vereség után 26 ponttal legyőzte a lengyel Bydgoszczot a visszavágón, így továbbjutott a legjobb nyolc közé. Az EK-ban sajátos módon két negyeddöntőt rendeznek, ugyanis az elsőt követően a megmaradt négy csapathoz csatlakozik négy gárda az Euroligából, ezután újabb négy párharcra kerül sor.

Női EK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Aluinvent DVTK-Galatasaray (török) 65-69 (21-17, 15-23, 16-14, 13-15)