• 2024 05 20

Bevehetetlen várak

A Győr, a Szekszárd és a DVTK is Győzött otthon a női EuroCup szerdai játéknapján

Ma mindhárom női kupacsapatunk hazai pályán szerepelt a női EuroCup-ban

Az Atomerőmű Szekszárd azt a Ruzomberok-ot fogadta, amelytől eddigi egyetlen vereségét szenvedte el a sorozatban. Az elvesztett első negyedtől eltekintve végig magabiztosan játszva vágtak vissza a szekszárdiak szlovák riválisuknak, elsősorban két amerikai légiósuknak köszönhetően. Bishop 29, McCall 25 ponttal vette ki részét a sikerből. Utóbbi 11 lepattanója említésre méltó még. A magyar csapat pontelőnnyel vezeti a csoportot, így egy meccsel a vége előtt elmondható, hogy első helyen zárja a csoportkört.

Atomerőmű KSC Szekszárd - MBK Ruzomberok 87-72 (20-22, 27-17, 21-20, 19-13)

A CMB Cargo UNI Győrnek spanyol ellenfél legyőzése jutott feladatul, ami a három egymas után elszenvedett vereség fényében életbevágó volt a továbbjutás szempontjából. Szerencsére a mieink átérezték a feladat súlyát és a mérkőzést végig kézben tartva, minden negyedet megnyerve életben tartották továbbjutási reményüket. A Bizkaia-val szemben +6 a mérleg az oda-vissza mérkőzést tekintve, így a győriek a csoport masodik helyéről várhatják az utolsó mérkőzést, melyet hazai pályán, a csoportelső Girona ellen vívnak majd meg. A Győr húzóemberei is két merikai légiósuk voltak, Gray 21, Brown 18 pontot szorgoskodott össze a mérkőzésen.

CMB Cargo UNI Győr - Lointek Gernika Bizkaia 79-61 (20-16, 23-11, 20-19, 16-15)

A három érintett magyar csapat közül a nap legnagyobb arányú győzelmét az Aluinvent DVTK Miskolc könyvelhette el a Nantes 23 pontos legyőzésével. Papírforma szerint a legkönnyebb dolguk is talán a borsodiaknak volt. Győzelmükkel simán őrzik csoportelsőségüket, aminek a sorozat végi megtartásához az utolsó, csoportmásodik Venezia elleni meccset hozni kell hazai pályán. A mérkőzésen Walker-Kimbrought jutott húsz pont fölé a DVTK-ban, mellette Medgyessy Dórát kell kiemelni 11 pontot érő átadásáért. Érdemes megnézni a miskolciak első három harmadban mutatott szélsőséges dobóteljesítményét.

Aluinvent DVTK Miskolc - Nantes Rze 79-56 (27-14, 8-13, 28-16, 16-13)

Fotók: FIBA